Formació Professional

Institut Guinovarda

Codi centre: 08047820

Adreça: Pompeu Fabra, 17

Telèfon: 93 776 07 01

Fax: 93 778 85 79

Adreça electrònica: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

http://www.xtec.cat/iesguinovarda

Són estudis que capaciten per a la incorporació qualificada al món laboral. L'FP facilita la formació per a una professió i per entendre l’organització i les característiques del sector econòmic corresponent.

La durada dels cicles formatius d’FP depèn del total d’hores lectives, destinades a la formació en un centre educatiu, i de les hores destinades a la formació pràctica en centres de treball. En total oscil·la entre 1.300 i 2.000 hores, la qual cosa suposa, en general, un o dos cursos acadèmics. Els cicles s’organitzen en famílies professionals que s’estructuren en:

  • Cicles formatius de grau mitjà, que proporcionen la qualificació corresponent a tècnic en l’especialitat.
  • Cicles formatius de grau superior, que proporcionen la qualificació corresponent a tècnic superior en l’especialitat.

La superació d’aquesta etapa capacita per a un ventall concret d’activitats professionals específiques i per accedir al món laboral. També es pot accedir a altres cicles formatius de grau superior o la incorporació als estudis universitaris que es determinin per a cada cicle formatiu.

L’INSTITUT GUINOVARDA imparteix el cicle formatiu de grau mitjà tècnic en atenció a persones en situació de dependència.

Aquests estudis capaciten per atendre les persones en situació de dependència, en l’àmbit domiciliari i institucional, a fi de mantenir i millorar-ne la qualitat de vida, fent activitats assistencials, no sanitàries, psicosocials i de suport a la gestió domèstica, i aplicant mesures i normes de prevenció i seguretat i derivant-les a altres serveis quan calgui. Tenen una durada de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics.

El curs 2014-15 començarà a impartir el cicle formatiu sistemes microinformàtics i xarxes.

Aquests estudis postobligatoris capaciten per instal·lar i mantenir serveis de xarxes fixes i mòbils, serveis d’Internet i sistemes informàtics i també per prestar suport als usuaris. Aquest cicle té una durada de 2.000 hores (1.650 en el centre educatiu i 350 en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.