Portada > Consell d'Infants

Consell d'Infants

La participació activa dels infants i adolescents en tots els àmbits de la vida és el primer pas necessari perquè aquests assumeixin la seva responsabilitat social.

Promoure i desenvolupar els drets dels infants en general i més particularment els de participació, esdevé una necessitat social, cultural, de justícia i d'exercici democràtic. Cal prendre consciència que els infants i adolescents com a col·lectiu social formen part activa de la societat amb drets i deures i que això exigeix l'exercici i l'aplicació pràctica de la democràcia amb totes les seves regles.

El Consell d’Infants ha de ser l’eina per desenvolupar un projecte socioeducatiu que tingui com a finalitat treballar amb infants del municipi els valors i principis de la democràcia. Ha d’esdevenir una eina per sensibilitzar i conscienciar sobre les necessitats de l’entorn immediat, donant l’oportunitat d’implicar-se en temes i projectes vinculats en la transformació real. Aquest ha de ser un òrgan estable i amb voluntat de continuïtat on infants tinguin l’oportunitat d’exercir la ciutadania, aportant la seva opinió sobre aspectes relacionats amb la millora dels seus pobles i ciutats. 

Objectius generals:

  • Fomentar la participació dels infants en els afers del municipi.
  • Promocionar els drets de la infància.
  • Educar en el joc democràtic: augmentar les competències dels infants a l'hora de pensar i argumentar, desenvolupar l'esperit crític, assolir responsabilitat amb els afers col·lectius, capacitat de compromís i exercir el rol de representant.
  • Revaloritzar la política com una activitat necessària per a la convivència, que pot ser gratificant i il·lusionant, però que s'ha d'exercir amb noblesa i compromís.
  • Fer un municipi també a la mida dels infants.
  • Fomentar que els infants coneguin el municipi, participin en la seva construcció, i en gaudeixin.
  • Conèixer, per part dels infants i altres actors implicats, més i millor el funcionament de l'ajuntament.

Consulta totes les novetats i notícies del consell d'infants al seu bloc

 

 

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.