L’actualitat

< Tornar al llistat

Obert el període per sol·licitar els ajuts al transport escolar 2021-2022

12/05/2022

S’ofereixen ajuts a les famílies de l’INS Guinovarda i de l’escola Herois del Bruc que facin ús del servei de transport escolar i una segona línia per a alumnes d’estudis postobligatoris

L’Ajuntament ha publicat la convocatòria d’ajuts destinats a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil que durant el curs 2021-2022 han fet ús del servei de transport escolar no obligatori que gestiona el Consell Comarcal. Les persones beneficiàries són l’alumnat escolaritzat a l’INS Guinovarda i a l’escola Herois del Bruc que estudien de P3 a 4t d’ESO als quals, segons la normativa d’ús del servei, no els correspon la gratuïtat del transport. El consistori atorgarà un ajut del 100 % per a garantir la gratuïtat del transport amb la voluntat d’afavorir la igualtat d’oportunitats educatives i avançar en la cohesió social, al mateix temps que es redueixen les desigualtats per qüestions geogràfiques.

Per poder optar a aquestes subvencions l’alumne haurà d’estar empadronat a Piera, no tenir cap altre ajut per aquest mateix concepte, ser usuari del transport escolar i estar al corrent del pagament del servei. S'hauran de fer dos tràmits. Primer s'han de presentar les sol·licituds, preferentment per la Seu electrònica, abans del 27 de juny de 2022. I després la justificació per al seu cobrament, també  s'haurà de fer preferentment per la Seu electrònica abans del 12 de setembre de 2022, presentant la documentació acreditativa del pagament del servei referent als tres trimestres i el full de dades bancàries. S’ha de tenir en compte que la persona que  presenta la sol·licitud ha de ser la mateixa que consta en el rebut de pagament del transport escolar i en el full de dades bancàries. La concessió dels ajuts es farà per ordre de presentació de les sol·licituds, sempre i quan es compleixin els requisits establerts en les bases, i fins que s’esgoti el crèdit pressupostari.

Pel curs 2022-2023, les persones usuàries hauran de sol·licitar el servei prèviament al Consell Comarcal i fer el seu pagament com sempre a l'espera d'una nova convocatòria on podran sol·licitar de nou un ajut i, per tant, l'abonament del cost del servei.

Ajuts per als alumnes d’estudis postobligatoris

El consistori ofereix una segona línia d’ajuts que pretenen fomentar la continuïtat educativa dels nois i noies que finalitzen l’ESO, atès que la distribució territorial de la vila fa que la majoria de l’alumnat que vol seguir formant-se de manera reglada necessiti un mitjà de transport per a desplaçar-se. Així mateix, les subvencions volen contribuir a garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats de l’alumnat de Piera.

Per poder optar a aquestes beques l’alumne ha d’estar empadronat i residir a Piera, tenir de 16 a 25 anys, estar matriculat en ensenyaments postobligatoris en un centre docent públic de Catalunya i en totes les matèries curriculars del curs corresponent. D’altra banda, la distància entre el domicili habitual i el centre haurà de ser superior a dos quilòmetres i no es podran tenir altres titulacions acadèmiques d’igual o superior nivell. La concessió de l’ajut dependrà també de la renda familiar anual.La concessió dels ajuts es farà per ordre de presentació de les sol·licituds, sempre i quan es compleixin els requisits establerts en les bases, i fins que s’esgoti el crèdit pressupostari.

La subvenció es fixarà segons quina sigui la distància entre el domicili habitual i el centre:

• Distància superior a 2 Km i inferior a 13 km: 100 €
• Entre 13 i 30 km: 150 €
• A partir dels 30 km: 250 €

El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el dia 15 de juliol i el tràmit s’haurà de realitzar, preferentment, a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Piera.

Trobareu tota la documentació i informació per realitzar els tràmits al web municipal i a www.pieraeduca.cat.

Arxius adjunts

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.