Portada > Agenda > XERRADES PER A FAMÍLIES

Agenda

L’agenda

< Tornar al llistat

XERRADES PER A FAMÍLIES

Dia i hora: Del dilluns 08/05/2023 a les 0:00h al dilluns 29/05/2023 a les 0:00h

Organitza: Ajuntament de Piera

Caldrà inscripció prèvia al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Les persones inscrites rebran confirmació i enllaç de connexió a la sessió o sessions triades.

 

EL TEU FILL/A TÉ DRET A ESTAR BÉ: EINES I ESTRATÈGIES PER A ACOMPANYAR-LOS DAVANT L’ASSETJAMENT ENTRE IGUALS
1 sessió de 2h. Dilluns 8 de maig a les 19h.
► Destinataris: famílies amb fills/es de 6 a 12 anys.
► Es compartiran i clarificaran situacions de risc d’assetjament i es buscaran estratègies per fomentar canvis i afavorir l’acompanyament positiu i l’autonomia dels fills en la infantesa. Així mateix, les famílies podran identificar quan cal buscar ajuda i quan no, l’aparició dels primers perfils de líders negatius, com els assetjadors també són víctimes, també necessiten ajuda. I sobretot com detectar les primeres situacions d’assetjament i començar a treballar-hi.

COM ACOMPANYAR EL PAS A L’ADOLESCÈNCIA
1 sessió de 2h. Dilluns 15 de maig a les 18h a la biblioteca de Piera.
► Destinataris: famílies amb fills/es adolescents.
► Durant l’activitat es donaran elements que ajudin a mares i pares d’adolescents a comprendre’ls i acompanyar-los en aquesta etapa. Els continguts seran: Canvis físics i emocionals en l’adolescència; com ajudar als adolescents i els joves a afrontar l’angoixa que produeixen els canvis; estratègies per parlar de sexualitat, consums d’alcohol i tabac, ús de pantalles... Habilitats comunicatives per parlar sobre afectivitat i sexualitat des d’una perspectiva sana i positiva; diversitat sexual, de gènere i d’orientació. També es presentaran recursos d’interès: serveis d’atenció i assessorament sobre sexualitat del municipi, webs, llibres...

EDUCACIÓ I COMUNICACIÓ
1 sessió de 2h. Dilluns 22 de maig a les 19h. Format telemàtic.
► Destinataris: famílies amb fills/es de 0 a 6 anys.
► Es donaran eines per poder gestionar les emocions, utilitzant la intel·ligència emocional de forma transformadora i creativa, i per exercir el rol educatiu de forma positiva i assertiva. Ser un referent positiu en la comunicació per a les reaccions que comencen a construir.

QUI ÉS EL TEU FILL/A EN EL MÓN DIGITAL? ACOMPANYANT LA CONSTRUCCIÓ D’UNA IDENTITAT DIGITAL SALUDABLE
1 sessió de 2h. Dilluns 29 de maig a les 19h. Format telemàtic.
► Destinataris: famílies amb fills/es de 6 a 12 anys.
► En aquesta activitat es treballen estratègies per treure el màxim profit de les pantalles, tot fomentant l’autonomia i la responsabilitat dels infants.
Pretén oferir una visió crítica i constructiva sobre com les emocions ens governen molt més del que ens pensem i com són el motor de totes les tensions, angoixes i alegries que ens aporta l’experiència digital.

 

Arxivat a: General

Arxius adjunts

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.