L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda del mes d'abril

Els cicles formatius de Grau Superior
Trampes per a les vespes asiàtiques
Una caminada per les Flandes
El procés de selecció
L'aula externa
08/04/2025

I DESPRÉS DE L'ESO.... QUÈ?

L’alumnat de quart d’ESO va assistir a la xerrada I després de l’ESO... què?, inclosa dins el Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari (PIDCES) i que compta amb el suport del Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia a través de l’Oficina Jove.

Aquesta xerrada els va proporcionar informació i orientació sobre les diferents opcions que tenen un cop finalitzada l’ESO: cicles formatius, batxillerat, accés al món laboral...

 

UN BON CURRÍCULUM ÉS NECESSARI!

En relació a l’orientació laboral, l’alumnat del PFI van assistir al taller El meu primer currículum.  s’han ofert un total de 18 tallers a diferents instituts de la comarca. Anoia Jove els va oferir una experiència pràctica i dinàmica per aprendre a elaborar un currículum atractiu i adaptat a les necessitats del mercat laboral actual.

 

ELS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

L’alumnat de 2n dels cicles de grau mitjà de TAPSD i SMX assistiren a una xerrada d’orientació acadèmica sobre els Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS).

Les alumnes i els alumnes van tenir l’oportunitat de conèixer què són els CFGS (accés, famílies professionals, titulacions...) i de rebre l’orientació necessària per triar el cicle superior que més els convé segons els seus interessos professionals, expectatives de futur, motivacions,...

Els objectius d’aquesta xerrada va ser orientar-los en la tria dels estudis que realitzaran després de finalitzar la seva formació en el cicle mitjà, resoldre dubtes que es puguin presentar i que siguin conscients que serà una formació preparatòria per als estudis superiors.

 

TRAMPES PER A LES VESPES ASIÀTIQUES

L’alumnat de primer d’ESO van sortir d’excursió cap a Ca n’Aguilera. Durant la sortida van construir trampes per a les vespes asiàtiques i després van col·locar-les per diferents zones. Aquests paranys serviran de prevenció perquè a l’estiu no hi hagi tants nius.

També van aprofitar aquesta activitat per realitzar una gincama relacionada amb la natura i la tecnologia.

Per a la construcció d’una trampa per a aquestes vespes només cal ampolles de plàstic, recipients, sucs, vi blanc, vinagre, Fairy o un producte similar. Al recipient, es barregen 1 litre de suc, 1/2 litre de vi, 4 cullerades de vinagre i una gota de sabó de renta els plats. Després cal posar 4 dits d’aquest líquid a les ampolles de plàstic, realitzar dos forats de 8-10 mil·límetres perquè no entrin insectes més grans i ja es poden penjar i... a esperar.

 

LA BARCELONA MEDIEVAL MÉS MATEMÀTICA

L’alumnat de 2n d’ESO va visitar Barcelona per explorar l’emblemàtic barri del Born. Van realitzar una activitat on van descobrir joies arquitectòniques com Sta. Maria del Mar i el mercat de Sta. Caterina. També van realitzar una passejada pels barris d’artesans, nobles i jueus, endinsant-se en la història medieval de la ciutat, mentre s’enfrontaven a reptes matemàtics, combinant diversió i aprenentatge.

 

UNA CAMINADA PER LES FLANDES 

L’alumnat de 3r d’ESO va fer una sortida a peu des de l’Institut Guinovarda fins a Les Flandes de Piera. L’objectiu de la jornada va ser conèixer millor el nostre entorn natural a través de dues activitats de treball de camp.

D’una banda, van practicar el dibuix a la natura, observant i plasmant flors, herbes i arbres que formen part del paisatge. De l’altra, van realitzar pràctiques de geologia per entendre la història geològica de Les Flandes, identificant les seves roques i descobrint l’origen dels seus sòls.

Va ser una aventura en plena natura que els va permetre aprendre d’una manera diferent, gaudint del matí a l’aire lliure i valorant la riquesa de l'entorn que els envolta.

 

SIMULACIÓ D'UN PROCÉS DE SELECCIÓ DE PERSONAL

L’alumnat de l’optativa de Formació Laboral de 1r de Batxillerat, de CFGM i dels PFI va participar en un taller de selecció de personal organitzat per Anoia Jove.

A partir d’una dinàmica grupal, es va realitzar una simulació d’un procés de selecció de personal i es va explicar la importància de les competències claus en l’àmbit laboral i com avaluen les empreses aquestes competències.

 

MISSIÓ AULA EXTERNA

Els alumnes del PFI de 

Vivers i Jardins han estat molt actius aquest curs i han dut a terme diversos projectes. Un dels més destacats ha estat el manteniment de l’aula externa, on han realitzat les següents actuacions:

  • Esbrossada i neteja de tot l’espai verd.
  • Renovació de la malla antiherbes de la zona habilitada per fer classe.
  • Incorporació de dos big bags de pedres per crear un espai més còmode.
  • Plantació de quatre noves espècies al marge esquerre (Polygala, cirerer d’arboç i adelfa).
  • Creació d’una tanca de fitònies al marge dret.
  • Pintura d’una pissarra a la paret.

Ara que arriba el bon temps i més hores de sol, aquest espai, que han cuidat amb molta dedicació, sigui útil i agradable per a tota la comunitat educativa.

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.