L’actualitat

< Tornar al llistat

Es tanquen amb èxit els Programes de Formació i Inserció (PFI) del curs 2023-2024

21/06/2024

Professors i alumnes valoren positivament l’aprenentatge formatiu i humà adquirit durant el programa

El passat 15 de juny a la sala d'actes del Foment va tenir lloc la cloenda dels programes de formació i inserció (PFI) pel que fa al curs 2023-24. L'acte va servir per posar en valor l'esforç realitzat pels alumnes durant el curs i per donar les gràcies a les empreses col·laboradores que fan possible aquests programes.

Els encarregats d’obrir l’acte va ser la regidora d’Educació, Gemma Millán, i els tutors del programa. Aquest va comptar amb la presència de representants de l’Ajuntament i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, de l’institut Guinovarda on estan adscrits aquest programes, familiars, mestres i representants de les empreses on els alumnes han fet les pràctiques. Tots ells van voler acompanyar els joves per tal d’animar-los a continuar el seu camí a nivell formatiu i professional i felicitar-los pel treball fet durant el curs.

La cloenda va consistir en un seguit d'intervencions de professors i alumnes amb la projecció de diversos vídeos sobre què han treballat i què ha significat per ells aquest curs. Tant els alumnes com els professors i els col·laboradors van destacar en les seves intervencions el gran aprenentatge personal que ha suposat aquesta experiència, no tan sols en l'àmbit formatiu, sinó també en l'aspecte humà.

El PFI és una oferta formativa per a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) als quals se’ls hi ofereix formació professional i suport escolar per tal que, en un futur immediat, puguin retornar al sistema educatiu, mitjançant els cicles formatius de grau mig o bé obtenir el GESO. L’oferta de PFI- Pla de Transició al Treball a l’Anoia Sud és de dues especialitats: Auxiliar en vivers i jardins i auxiliar de comercialització de productes i logística.

Aquests programes de formació s’emmarquen dins d’un conveni de col·laboració signat entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments que conformem la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud (Masquefa, Capellades, Cabrera d’Anoia, Piera, Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt i la Pobla de Claramunt), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. 

L’oferta de PFI- Pla de Transició al Treball a l’Anoia Sud és de dues especialitats: Auxiliar en vivers i jardins i auxiliar de comercialització de productes i logística. 

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.