L’actualitat

< Tornar al llistat

Cicle de xerrades adreçades a famílies

25/04/2024

Un any més la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Piera, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, organitza activitats de suport a la funció educativa de les famílies en el marc del projecte Eduquem en família.

Es tracta de quatre activitats informatives, formatives i d'orientació–acompanyament adreçades a les famílies que comptaran amb la participació d’un professional expert, que dinamitzarà les trobades i oferirà eines, recursos i consells per a promoure la criança positiva.

 

Et veig, et sento, t’escolto: Eines per ajudar els fills i filles a créixer.

1 sessió de 2h. Dilluns 6 de maig a les 18.30h. Format telemàtic.

Destinataris: famílies amb fills/es de 6 a 12 anys.

Recursos a pares i mare per prendre consciència que cal acompanyar els fills en el camí de la vida , ells són protagonistes de la seva vida i que han d’aprendre dels seus propis errors. Poder mantenir una bona comunicació és fonamental per poder fer-los costat en tot moment i ser el pal de paller psicològicament i emocional per assessorar-los des de ben petits. I al mateix temps, empoderar-los en les seves primeres decisions.

 

Sóc al teu costat: Eines per detectar quan es pot necessitar ajuda professional especialitzada

1 sessió de 2h. Dilluns 13 de maig a les 18.30h.  Format telemàtic.

Destinataris: famílies amb fills/es adolescents

La xerrada donarà a conèixer les característiques principals del desenvolupament dels adolescents, oferint estratègies de detecció de situacions susceptibles de requerir ajuda professional especialitzada. Així com, eines per a la detecció de situacions anòmales i estratègies de comprensió i actuació.

 

Les relacions família i escola des d’edats primerenques

1 sessió de 2h. Dilluns 20 de maig a les 18.30h. Format telemàtic.

 Destinataris: famílies amb fills/es de 0 a 6 anys.

Es treballarà el valor afegit de participar i/o implicar-se al centre educatiu, així com el valor de les relacions amb les altres famílies i la tasca de l’AMPA/AFA. També es farà un breu repàs dels canvis d’etapes educatives i el canvis evolutius dels 0 als 6 anys, donant eines perquè els pares puguin ajudar als fills a transitar aquests canvis.

 

Com acompanyar el pas a l’adolescència

1 sessió de 2h. Dilluns 27 de maig a les 18h a la biblioteca de Piera

Destinataris: famílies amb fills/es adolescents

Durant l’activitat es donaran elements que ajudin a mares i pares d’adolescents a comprendre’ls i acompanyar-los en aquesta etapa. Els continguts seran: Canvis físics i emocionals en l’adolescència; Com ajudar als adolescents i els joves a afrontar l’angoixa que produeixen els canvis; Estratègies per parlar de sexualitat, consums d’alcohol i tabac, ús de pantalles...; Habilitats comunicatives per parlar sobre afectivitat i sexualitat des d’una perspectiva sana i positiva; Diversitat sexual, de gènere i d’orientació. També es presentaran recursos d’interès: serveis d’atenció i assessorament sobre sexualitat, webs, llibres...

 

Caldrà inscripció prèvia al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Les persones inscrites rebran confirmació i enllaç de connexió a la sessió o sessions triades.

Organitza: Ajuntament de Piera amb el suport de la Diputació de Barcelona

Arxius adjunts

Arxivat a: PEEP

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.