L’actualitat

< Tornar al llistat

S’entreguen els premis de la 16a edició dels Premis TREC

22/04/2024

L’Ajuntament i l’Institut Guinovarda reconeixen els millors treballs de recerca de l’alumnat del centre

La sala d’actes de la Casa de la Vila va acollir el 21 d’abril el lliurament dels guardons de la 16a edició dels premis TREC, dirigits als millors treballs de recerca elaborats pel grup de segon curs de Batxillerat de l’Institut Guinovarda. Amb aquesta iniciativa, es pretén fomentar entre l’alumnat la recerca —en especial, dins l’àmbit local—, despertar vocacions per a l’estudi i la investigació i reconèixer a la tasca que es desenvolupa des dels centres educatius.

L’acte va comptar amb l’actuació musical de dues alumnes de l’Escola Municipal de Música i amb les intervencions de la coordinadora de batxillerat del centre escolar, Marta Horno; la cap d’estudis del centre, Conxita Quirante; Antoni Escudero, com a membre del Centre d’Estudis Pierencs; la regidora d’Educació, Gemma Millán, i de l’alcaldessa, Carme González, que va clausurar l’acte. Als parlaments es va destacar aquesta qualitat dels treballs, l’esforç que representa per l’alumnat elaborar un treball d’aquestes característiques i es va valorar el paper de les famílies i del professorat com acompanyants en tot el procés.

Les decisions de les propostes guanyadores es van prendre el 10 d’abril, quan el jurat es va reunir per avaluar la quinzena de projectes que optaven enguany al guardó. En la decisió s’han tingut en compte criteris com el rigor i el tractament científic en el desenvolupament del document, l’originalitat i el plantejament del tema, la idoneïtat de les fonts, la presentació, la visió crítica i l’ús adequat de la llengua.

Accèssits

- Alternatives als antibiòtics,de Carla Álvarez Freixas

- El neuromàrqueting en la moda,d’Álvaro Arruga Moreno

- Un braç humà o un braç robòtic?, de Genís Palà Trias

- Anàlisi de la tendència de vot de l’electorat respecte al canvi del candidat en unes eleccions al Parlament,de Daniel Vendrell Feixas

Premi TREC de temàtica general

- L’ús d’enzims en la panificació de Xavi Esteve Domènech

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.