L’actualitat

< Tornar al llistat

Piera acollirà sessions d’orientació acadèmica i laboral per a alumnes joves

06/03/2024

A partir del pròxim 11 de març, l’Ajuntament de Piera organitzarà diverses sessions d’orientació educativa i laboral adreçades al jovent en el marc del programa «Explora el teu futur», una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de diversos ajuntaments de la nostra comarca. A través d’aquestes jornades—les quals s’allargaran fins al 21 de març— Piera, juntament amb altres municipis de l’Anoia, acollirà diverses propostes enfocades a oferir assessorament a l’alumnat jove pel que fa al seu futur estudiantil i laboral.

Actes a la vila

El primer esdeveniment que es durà a terme a la nostra localitat arribarà el mateix 11 de març, amb un col·loqui dirigit a les famílies d’estudiants que finalitzen enguany l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). La xerrada es desenvoluparà a la biblioteca, a partir de les 18 hores, i tractarà els itineraris educatius existents i el paper de mares, pares o tutor/es legals en aquest moment. A més, alumnes de  l’institut-escola Piera i l’EA Apiària assistiran a  una fira informativa enfocada a estudiants que actualment cursen quart d’ESO.

La següent proposta arribarà el dia 14, ja que l’institut Guinovarda serà escenari d’una Mini Fira pensada per a alumnes de quart curs d’ESO, Batxillerat, Programes de Formació i Inserció i de Cicles Formatius.

Uns dies després, el 18 de març, l’institut Guinovarda i l’institut-escola Piera organitzaran un taller sobre actituds i competències transversals, enfocat a joves que estan cursant quart d’ESO. Durant la mateixa jornada, cap a les 18 hores, la Biblioteca de Piera acollirà una xerrada en la qual s’exposaran els avantatges de continuar estudiant. 

A la resta de l’Anoia

Més enllà del nostre municipi, l’estudiantat pierenc també pot participar en altres actes que la Xarxa TET Anoia Sud, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha organitzat a altres pobles de la zona.

En concret, també acullen esdeveniments educatius les localitats veïnes de Cabrera d’Anoia, Capellades, els Hostalets de Pierola, la Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt, Masquefa i Vallbona d’Anoia. La programació concreta es pot consultar al document adjunt en aquesta mateixa pàgina.

Arxius adjunts

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.