L’actualitat

< Tornar al llistat

Tot a punt per a la preinscripció escolar 2024-2025

09/02/2024

Els centres educatius pierencs organitzen jornades de portes obertes durant febrer

Abans que s’enceti el procés de preinscripció, les escoles del nostre municipi han organitzat diverses jornades de portes obertes amb l’objectiu d’informar les famílies sobre la tria de centre. Amb això, es pretén donar a conèixer com són els centres educatius, el seu funcionament o els projectes que s’hi duen a terme al llarg del curs acadèmic. A l’hora de triar equipament edicatiu, les famílies han de tenir en compte els següents aspectes:

Criteris prioritaris

1. L'infant compta amb germans/es ja escolaritzats en un dels centres triat. Aquest supòsit suma 50 punts a l'hora de tenir opció a la plaça en aquest mateix centre.

2. Proximitat del centre i el domicili familiar. Si pertanyen a la mateixa zona educativa, aleshores se sumen 30 punts.

3. El pare, mare o tutor/a legal té la feina dins la mateixa zona educativa del centre triat? En aquest cas, se sumaran 20 punts.

- El projecte educatiu dels centres, els valors que prioritza, la metodologia d'aprenentatge que utilitza, com s'organitza, la manera de treballar del professorat, i el tractament que fa de les llengües.
- Els serveis que ofereix cadascun dels centres que tens previst seleccionar: menjador, transport...
- Les instal·lacions pròpies del centre i les externes que utilitza (piscines municipals per als cursets de natació, biblioteca...).
- L'oferta d'activitats complementàries i extraescolars organitzades per les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA).

Calendari de preinscripció

Les sol·licituds s’hauran de presentar de forma telemàtica entre el 6 i el 20 de març per a educació infantil (3-6 anys) i educació primària. I entre el 8 i el 20 de març per a educació secundària obligatòria. Està pendent de publicació el calendari per a la resta d’estudis per part de la Generalitat de Catalunya.

Jornades de portes obertes

- Escola Creixà: el 27 de febrer a les 16.45 h. Podeu demanar informació al 937 728 184, o bé a l'adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e).
- Institut Escola Piera: el 28 de febrer. Visites de 9 a 12 i de 15 a 16 h. Xerrada informativa a les 16.10 h. Cal demanar cita al 937 794 594 o en el mateix centre.
- Escola Herois del Bruc: el 28 de febrer a partir de les 18 h. Cal demanar-hi cita al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucant al 634794439.
- Institut Guinovarda: el 28 de febrer a les 17.30 h per a l’ESO.
- PFI Anoia Sud (INS Guinovarda): cal demanar-hi cita trucant al 937 762 114 o adreçant un missatge a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).
- EA Apiària: Cal concertar-hi una entrevista trucant al 937 761 070 o escrivint per correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Escoles bressol

El calendari de preinscripcions a les escoles bressol encara no ha estat publicat per la Generalitat de Catalunya. De totes maneres, la Llar d’Infants Municipal El Gall Mullat ha organitzat la seva jornada de ports obertes el proper 19 d’abril de les 17.30 h a les 19 h. Les famílies interessades poden demanar informació trucant al 937 762 195 o enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

A la Llar d’Infants La Tortuga poden concertar cita prèviament, trucant al telèfon 937 788 201 o adreçant un missatge a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.