L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

Internet segura
Infeccions
Tecnologia
Ateneu
Volcà
Adolescents i sexualitat
30/01/2024

INTERNET SEGURA ENTRA A LES AULES DE L’INS GUINOVARDA

La primera setmana després de les vacances de Nadal, l’alumnat de 1r d’ESO de l’INS Guinovarda van assistir a la xerrada Internet segura, impartida pels Mossos d’Esquadra. Els nois i noies van debatre sobre Internet, el perill que tenen les xarxes socials, els jocs i quines són les edats recomanades per jugar-hi, el codi penal…

Durant les xerrades, se’ls va conscienciar que tenen uns drets i deures a la xarxa i unes mesures de seguretat que cal que tinguin presents a l’hora d’utilitzar les noves tecnologies.

L’alumnat també van poder comprovar, amb la projecció d’alguns vídeos, la seva vulnerabilitat i que poden ser víctimes si accedeixen a continguts il·legals, inadequats o nocius com, per exemple, els jocs en línia.

L’objectiu final d’Internet segura va ser promoure la seguretat en l’ús d’Internet per part dels menors.

QUÈ SÓN LES INFECCIONS DE TRANSMISSIÓ SEXUAL?

Els dies 11 i 18 de gener, l’alumnat de quart d’ESO i de Serveix Comercials de l’Ins Guinovarda van participar en un taller sobre les infeccions de transmissió sexual.

Professionals del CAP de Piera, a través de diverses dinàmica de grups, els van apropar a conèixer aquestes malalties venèries i tot allò que s’hi pugui relaciona com, per exemple, les vies transmissió, les situacions de risc, el diagnòstic, el tractament, les mesures de tractament i on adreçar-se per obtenir més informació sobre aquestes malalties.

TALLERS DE TECNOLOGIA A VILANOVA I LA GELTRÚ

Dimarts, 23 de gener, l’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat de l’àmbit tecnològic de l’Ins Guinovarda van visitar l’Escola Politècnica Superior Universitària de Vilanova i la Geltrú (EPSUVG), on van realitzat uns tallers de motors elèctrics i automatismes per millorar els seus aprenentatges teòrics.

MENTIDA DE CARE SANTOS A L’ATENEU IGUALADÍ

Dimecres, 24 de gener, l’alumnat de segon d’ESO de l’Ins Guinovarda va anar a l’Ateneu Igualadí per presenciar l’adaptació teatral de la novel·la Mentida de Care Santos.

Després de la lectura de l’obra a l’aula, aquesta posada en escena els va apropar als avantatges i desavantatges que poden tenir les xarxes socials, va servir perquè el jovent es pugui veure reflectit en el protagonista i va ser una manera lúdica de fomentar la lectura de novel·les contemporànies entre l’alumnat.

 UN VOLCÀ EN ERUPCIÓ A L’INS GUINOVARDA

Dimecres, 31 de gener, l’alumnat de primer i segon de Batxillerat (CTMA) de l’Ins Guinovarda van assistir a una xerrada, on el professor i investigador Telm Bover Arnal de la Facultat de Ciències de la Terra els va explicar l'erupció del volcà Cumbre Vieja de l'illa de La Palma, a Canàries, que va tenir lloc el 2021.

 ELS ADOLESCENTS I LA SEXUALITAT

El 25 de gener i l’1 de febrer l’alumnat 3r d’ESO i 1r de Serveis Comercials de l’INS Guinovarda van assistir a un taller sobre sexualitat, organitzat per professionals del CAP de Piera.

Van parlar sobre els canvis puberals i les expressions sexuals, l’autoconeixement i cura del cos, les habilitats de comunicacioó i de respecte, els mites, les pors i els tabús.

A través de diverses dinàmiques, van treballar la pubertat en els nois i les noies (canvis físics i mentals), l’aparell reproductor masculí i femení,…

Amb aquests tallers, es vol fomentar la sexualitat sana i responsable i orientar el jovent davant dels canvis en el pas de jove a persona adulta.

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.