L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

Castell de Cardona
Fira de Nadal
Teatreneu
La Marató
Passeig Nadalenc
21/12/2023

EL CASTELL DE CARDONA I LA TORRE DE LA MINYONA

Dimarts, 12 de desembre, els alumnes de 2n d’ESO  de l’Ins Guinovarda van visitar el conjunt monumental del Castell de Cardona. En un format d’aventura, van descobrir el gran secret de la llegenda medieval de la Torre de la Minyona. Va ser un recorregut amè i divertit per la història i aquesta fortificació de l’edat mitjana.

L’INS GUINOVARDA PARTICIPA EN LA FIRA DE NADAL

Dissabte, 16 de desembre, Piera va acollir la Fira de Nadal. Entre les parades repartides pel carrer, hi era present la dels alumnes de segon de Batxillerat de l’INS Guinovarda. Durant tot el dia, van posar a la venda diferents productes nadalencs i van muntar el taller Pinta’t la cara a l’estil Guinovarda. Tant aquesta paradeta com la dels Hostalets de Pierola, del 2 de desembre, van ajudar-los a recaptar diners per al viatge de final de curs a Roma.

EL LAZARILLO DE TORMES AL TEATRENEU

Divendres, 15 de desembre, l’alumnat de 3r d’ESO  de l’Ins Guinovarda van anar al Teatreneu de Barcelona per veure l’adaptació del Lazarillo de Tormes, una novel·la anònima del segle XVI. Aquesta posada en escena va apropar-los la història d’un dels personatges més picarescos de la literatura castellana i, amb la seva representació, van poder presenciar que els clàssics no s’allunyen tant de l’actualitat.

LA MARATÓ DE TV3 I LA SSIR

Durant el mes de desembre, els alumnes de 3r d’ESO, Batxillerat, Serveis Comercials, CFGM i PFI de l’INS Guinovarda van rebre unes sessions de difusió sobre la salut sexual i reproductiva, organitzades per la Fundació La Marató de TV3. Diferents professionals de la salut, a partir dels testimonis de diferents persones, van apropar l’alumnat a la realitat mèdica i humana que envolta la SSIR.

L’alumnat va conèixer de més a prop les patologies i complicacions relacionades amb l’aparell reproductor, la medicina reproductiva, i les vinculades a l’embaràs i el part, entre d’altres.

Amb aquestes xerrades es va voler sensibilitzar sobre la prevenció en l’àmbit sexual i reproductiva i conscienciar el jovent, especialment les noies, sobre el fet que la SSIR té un efecte al llarg de tota la vida i que la salut sexual és un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat i que tot ha de tenir un enfocament positiu i respectuós, sense cap tipus de coacció, discriminació i violència.

UN PASSEIG NADALENC PELS CARRERS BARCELONINS

Dimarts, 12 de desembre, els alumnes de 1r i 2n del Cicle Formatiu de Grau Bàsic de Serveis Comercials van realitzar una sortida a Barcelona per veure diferents models de botigues, comerços i punts de venda que tenen com a centre d’interès les festes de Nadal. Van recórrer Plaça Catalunya, Portal de l’Àngel, Portaferrissa, el mercat de Santa Llúcia, les Galeries Maldà i les Rambles, amb el mercat de la Boqueria. En aquests carrers, van veure grans centres comercials i magatzems, botigues tradicionals, franquícies, mercats i parades.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.