L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

Montserrat 1r ESO
Taller de gestió d'emocions
La casa del Teatre Nu
Montserrat 3r ESO
Deepfakes
ICI, C'est la France!
Rec
07/11/2023

AMUNT, AMUNT... CAP A MONTSERRAT!

Divendres, 27 d’octubre, tot el primer d'ESO de l’Ins Guinovarda va pujar fins al monestir de Montserrat. Un any més el Departament d'Expressió va organitzar aquesta excursió que els porta des de Collbató fins al santuari, seguint el camí de les Bateries.

Tant l’alumnat com el professorat van gaudir d’aquesta experiència envoltats d’uns paratges molt propers. Un cop van arribar a la basílica van poder contemplar totes les vistes de la zona.

Va ser un matí molt complet i profitós on es va practicar el senderisme voltats de natura i de bona companyia.

TALLER DE GESTIÓ D’EMOCIONS A L’INS GUINOVARDA

L’alumnat de primer i segon d’ESO de l’Ins Guinovarda de Piera van participar en un taller sobre gestió d’emocions i ansietat.

Durant dues setmanes, La Nora i la Teresa, infermera i psicòloga del CAP de Piera, van realitzar unes sessions on es van treballar diferents tipus d’emocions a través de vídeos i dinàmiques grupals. D’aquesta manera, van conèixer diverses estratègies per saber controlar-les i també en van treballar algunes com, per exemple, l’alegria, la tristesa, l’enuig, la frustració...

Cada sessió finalitzava amb un exercici de relaxació, que anava acompanyat d’una melodia i d’una lectura amb la finalitat de tranquil·litzar la ment i relaxar el cos.

LA CASA DEL TEATRE NU REP LA VISITA DE L’INS GUINOVARDA

Dilluns, 23 d’octubre, l’alumnat de 1r d’ESO de l’institut Guinovarda de Piera va passar el matí a La Casa del Teatre Nu de Sant Martí de Tous. Durant l’estada, van descobrir l’entorn del poble: el castell i l’església i una de les llegendes més famoses: La Senyora de Tous. Després van gaudir de l’espectacle inspirat en aquesta llegenda i, per tancar la jordana, van realitzar un taller d’expressió i van descobrir com és el procés de creació d’una història realitzant una activitat de dramatúrgia.

 FENT CAMÍ CAP A MONTSERRAT

Dimarts, 31 d’octubre, els alumnes de tercer d’ESO de l’INS Guinovarda van pujar fins al monestir de Montserrat. Van començar la pujada pel camí de les Feixades i després van continuar pel camí de la Santa Cova fins arribar al monestir.

La practica del senderisme, la contemplació de la natura de tot l’entorn i la diversió van anar acompanyats del bon temps, que va fer que l’excursió no fos tan feixuga per a l’alumnat i el professorat acompanyant.

ELS PERILLS DEL DEEPFAKES

L'alumnat de 1r de Batxillerat de l’Ins Guinovarda ha creat unes infografies relacionades amb el cas Almendralejo per a conscienciar l'alumnat de l'ESO sobre els perills de l'hipertrucatge de fotografies (deepfakes) i què podem fer per a protegir-nos.

Des de l’optativa Problemàtiques Socials, s’han realitzat sis sessions per a confeccionar els diferents dissenys i després realitzar l’exposició dels productes finals.

La intenció d’aquesta activitat és donar a conèixer aquestes infografies tant a l’institut com a les xarxes socials, pàgines web, diaris...

En aquest enllaç es poden  visualitzar infografies.

ICI, C’EST LA FRANCE!

L’alumnat de tercer d’ESO de l’optativa de francès de l’Ins Guinovarda va treballar el vocabulari dels edificis, els espais i els serveis de la ciutat, i també va aprendre a donar indicacions. Aquest aprenentatge el va complementar amb la construcció d’unes maquetes amb els seus carrers, els senyals, edificis i serveis públics... que el van ajudar enriquir el seu coneixement sobre la llengua gal·la i a gaudir amb el disseny de les seves creacions.

ALUMNES DE SERVEIS COMERCIALS VISITEN EL REC.0

Dijous, 9 de novembre, els alumnes de segon de Serveis Comercials de l’Ins Guinovarda van anar a l'edició de tardor del festival Rec.0. El barri del Rec els va oferir l’oportunitat de veure botigues, analitzar els diferents elements comercials i d’aparadorisme i comprovar que el detallisme a l’hora de guarnir els aparadors pot ser beneficiós per a la venda dels productes i un reclam per a la gent que s’hi atura.

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.