L’actualitat

< Tornar al llistat

L’Ajuntament crea una comissió contra l’assetjament entre iguals

30/10/2023

La primera proposta del grup és una formació per a professionals que treballen amb joves

El consistori ha creat una Comissió de Prevenció, Detecció i Intervenció enfront l'assetjament entre iguals, una iniciativa plantejada per la Taula Local de la Infància i l'Adolescència de Piera per tal de donar resposta a la preocupació amb relació a aquest fenomen.

La comissió està formada per professionals de diversos àmbits com salut, joventut, serveis socials i educació. Amb la voluntat de treballar de manera coordinada i mirada interdisciplinària, el grup compta amb representació de tots els centres educatius del municipi, amb el suport de la comissió creada amb el mateix fi per part del Consell Comarcal de l'Anoia.

Formació per a professionals

Una de les primeres actuacions acomplertes per aquesta comissió ha estat l'organització d'una formació per professionals que treballen amb joves, a tots els centres escolars, sobre la prevenció, detecció i actuació de casos d'assetjament entre iguals. Una formació molt pràctica i vivencial sobre què s'entén per bullying i quines dinàmiques es poden aplicar dins l'aula o espais de lleure que ajudin a detectar-lo.

La sessió ha estat conduïda per SEER – Salut i Educació Emocional, una entitat que es dedica a potenciar el creixement personal als entorns de l'educació i la salut. L'associació treballa des d'un model positiu de promoció del benestar, amb la finalitat de potenciar la prevenció de tota mena de violències i, en especial, de l'assetjament escolar.

Aquesta proposta també s'estendrà a les entitats esportives i de lleure pierenques per tal que puguin saber com detectar i actuar davant els possibles casos que es puguin donar en les seves organitzacions.

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.