L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

17/10/2023

JA HEM ARRIBAT, JA SOM AQUÍ... SANT JERONI!

Dimecres, 11 d’octubre, l’alumnat de primer de Batxillerat de l’INS Guinovarda van anar a Montserrat per coronar el cim de Sant Jeroni. El punt de sortida van ser les escales que es troben al costat de la font del Portal situada, al Monestir, al fons de la plaça de l’Abat Oliba.

Després d’un inici d’escales feixugues i interminables, vam arribar al pas dels Francesos que ens va conduir cap al pla dels Ocells. Des d’allí, vam continuar la ruta fins arribar a l’ermita de Sant Jeroni. I finalment, les darreres escales fins arribar al mirador de sant Jeroni i poder contemplar unes vistes meravelloses i espectaculars de Montserrat i de tot el que l’envolta.

 Tant d’anada com de tornada vam gaudir d’un dia molt assolellat, acompanyats de la natura i del rocam tan característic d’aquestes muntanyes. Noranta-tres valentes i valents vam arribar sans i estalvis, i amb ganes de tornar-hi, a Piera.

ELS CÒMICS D’IBÁÑEZ

El passat més de juliol el món del còmic va entristir per la mort de F. Ibàñez, el creador de Mortadelo y Filemón.

Només començar el curs, els alumnes de 3r d’ESO de l’INS Guinovarda van realitzar un projecte per retre-li un petit homenatge i donar a conèixer qui va ser aquest escriptor i dibuixant de historietes plenes de vinyetes divertidíssimes.

Des de l’assignatura de llengua castellana, van confeccionar un murals que presenten la trajectòria d’Ibáñez al llarg dels seixanta-cinc anys dedicats als còmics.

L’exposició, situada al vestíbul de l’institut, repassa la seva biografia, còmics com Mortadelo y Filemón, Botones Sacarino, Rompetechos, 13, Rue del Percebe y Pepe Gotera y Otilio i destaca les característiques i el llenguatge dels seus tebeos.

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.