L’actualitat

< Tornar al llistat

Les cooperatives del CUEME venen els productes al mercat

14/06/2023

El passat dissabte 10 de juny les cooperatives de l’Institut Escola Piera van sortir al carrer. Els alumnes de 5è de primària d’aquest centre van vendre els seus productes manufacturats al mercat municipal de Piera.

Les cooperatives Terra Roja i Cooperativa Activa van posar les seves parades al mercat per tal de vendre els productes que han elaborat i recaptar fons destinats a una entitat social i a una activitat grupal. La venta va ser tot un èxit a venta va ser tot un èxit i ara ha arribat el moment de comptabilitzar els fons, fer la donació i decidir l’activitat grupal.

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte anomenat “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEme). Aquest consisteix en la creació d’una cooperativa simulada dins el grup aula en el qual els alumnes són els socis fundadors. El procés dura tot el curs, en diverses fases i es desenvolupa la constitució de la cooperativa, la seva legalització, el disseny dels elements gràfics, l’elecció del producte que es farà entre tots, la recerca de recursos per desenvolupar la idea a una cooperativa, la venda dels seus productes i, finalment, la donació d’una part dels guanys a projectes socials. El treball a l’aula permet transversalment reforçar valors com la solidaritat i la igualtat d’oportunitats promocionant la inclusió social alhora de proporcionar experiències significatives on posar en marxa les competències lingüístiques, matemàtiques, visuals i plàstiques...

El Projecte de Cultura Emprenedora (CUEME)  es tracta d’una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona de forma conjunta amb el Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament de Piera amb la voluntat de fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior d'educació primària.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.