L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

RocRoi
Canal Olímpic
Catalunya en miniatura
Criptografia
Viatge 4t ESO
Port Aventura
Concurs literari
Concurs literari
Cosmocaixa
Selectivitat
SIEI
Praga
13/06/2023

RIBES ROGES ATRAPA L’ALUMNAT DE L’INS GUINOVARDA

Divendres, 2 de juny, l’alumnat de primer de Batxillerat de l’Ins Guinovarda van realitzar activitats nàutiques al centre d’aventura i activitats de mar RocRoi, a la platja Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú. Al llarg del dia, van poder fer diferents tipus d’activitats marítimes. Es van atrevir a pedalar el patí de platja amb tobogan incorporat. També es van envalentir i van provar el caiac, el paddle surf i navegar en una embarcació infable.

 

L’AUMNAT DE L’INS GUINOVARDA NAVEGUEN PEL CANAL OLÍMPIC

Dimecres, 31 de maig, els alumnes de segon d’ESO de l’INS Guinovarda de Piera van anar d’excursió al Canal Olímpic de Catalunya. Només arribar, els monitors encarregats de les activitats els van donar unes instruccions bàsiques sobre els esports que practicarien i després, van atrevir-se a aplicar els coneixements rebuts, muntats a les canoes i barques de rem. La diversió aquàtica va estar present al llarg de tot el dia i  es va completar amb un parc aquàtic d’infables.

 

CATALUNYA EN MINIATURA I L’AVENTURA ATREUEN L’ALUMNAT DE L’INS GUNINOVARDA

Divendres, 2 de juny, els alumnes de 1r d’ESO de l’INS Guinovarda visitaren Catalunya en Miniatura a Torrelles de Llobregat, on gaudiren de la naturalesa i de l’exposició de maquetes de la geografia, arquitectura i cultura catalanes. Per completar el dia, van ser valents i van provar diversos circuits d’aventura.

 

L’ALUMNAT DE L’INS GUINOVARDA S’ENDINSA EN EL MÓN DE LA CRIPTOGRAFIA

El 29 de maig els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Guinovarda van participar en un taller criptografia, organitzat per Òscar Font, dissenyador gràfic, músic de jazz i gran aficionat a la criptografia. El taller va començar amb una xerrada per conèixer de més a prop què és la criptografia i veure la seva importància al llarg de la història. Després va continuar amb unes sessions pràctiques, on es va proposar als alumnes diferents exercicis de xifrat i desxifrat perquè es familiaritzessin amb els principis fonamentals: clau, xifrar i desxifrar, codificar i descodificar, codi de substitució i de transposició, criptografia simètrica i asimètrica. Aquest taller és una proposta entretinguda i pràctica per complementar assignatures com les matemàtiques, ciències o història.

 

ALUMNES DE L’INS «ESTIUEGEN» A SANTA CRISTINA D’ARO

Del  22 al 26 de maig, els alumnes de quart d’ESO i de segon de Serveis comercials de l’INS Guinovarda van realitzar el viatge fi de curs. A Santa Cristina d’Aro, van gaudir de cinc dies plens d’activitats variades. D’una banda, van practicar snorkel, caiac i vela i de l’altra, van llançar-se a l’aventura amb circuits aeris, bicicletes de muntanya... També van tenir temps de competir amb un pack de jocs tradicionals com, per exemple, la cursa de sacs i estirar la corda.

 

L’INS GUINOVARDA ENVAEIX PORT AVENTURA

Dimecres, 24 de maig, els alumnes de tercer d’ESO i de primer de Serveis Comercials de l’INS Guinovarda van anar a Port Aventura.  Aquesta sortida lúdica ja s’ha convertit en l’indicador que el curs és a punt de finalitzar. Va ser una sortida on l’alumnat va poder gaudir d'un dia fora de l’institut i de totes les atraccions i espais plens de diversió i d’adrenalina que els va oferir el Parc.

 

L’ALUMNAT DE L’INS GUINOVARDA REP ELS PREMIS DEL CONCURS LITERARI ORGANITZAT PER L’AMPA

L’AMPA de l’INS Guinovarda va organitzar un concurs literari vinculat amb la diada de Sant Jordi. L’alumnat participant havia d’escriure un poema, un relat, un assaig o una auca sobre l’amor en el sentit més ampli de la paraula. Dimecres, 7 de juny, membres de l’AMPA va lliurar els premis d’aquest certamen als guanyadors de cada curs que hi van participar: Elsa Tosas, Alba Sánchez i Leyre Barberán (1ESO); Judith Aylagas, Neus Romea i Laura Pujol (2ESO); Laia Esteve, Paula Carrasco i Usman Shahzad (3ESO), Judith Picón, Agnès Delgado, Carolina González i l’auca de Irene Guillén, Cristina Vargas i Olha Shchepachova (4ESO).

 

EL PROJECTE REACCIONA PRESENTA ELS CURTMETRATGES AL COSMOCAIXA

Dilluns, 12 de juny, alumnes de quart d’ESO de l’INS Guinovarda de Piera van desplaçar-se a Barcelona per assistir a la presentació dels curtmetratges que es van realitzar en el projecte Reacciona (taller cinema). A la sala d’actes del CosmoCaixa, l’alumnat va dur a terme una valoració d’aquest projecte i com han viscut l'experiència. L’acte va cloure amb el lliurament dels curtmetratges a l'associació o ONG amb la qual han col·laborat amb el projecte. En el cas de l’institut pierenc, va ser l'Associació d'agermanament entre Igualada i Nueva Esperanza.

 

LA SELECTIVITAT TREU DE POLLEGUERA L’ALUMNAT DE BATXILLERAT

Un nombrós grup d’alumnes de segon de Batxillerat de l’INS Guinovarda es van presentar la setmana passada a les Proves d’Accés a la Universitat, que es van realitzar a Igualada. Les proves van començar dimecres i es van allargar fins divendres, en horari de matí i tarda. Durant els tres dies, l’alumnat es va examinar de les assignatures comunes, de modalitat i específiques que van cursar durant aquest últim curs de Batxillerat. Ha estat l’últim obstacle que han hagut de superar per accedir al món dels estudis universitaris.

 

L’ALUMNAT DEL SIEI DE L’INS GUINOVARDA ES REMULLEN A SITGES

Dimarts, 6 de juny, l’alumnat del SIEI de l’INS Guinovarda van acabar el curs amb una sortida lúdica i refrescant a Sitges. La platja i el passeig marítim de la localitat costanera els va brindar l’oportunitat de banyar-se i capbussar-se en les aigües de la Mediterrània, jugar i passejar per aquest municipi del Garraf.

 

ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA ATERREN A PRAGA

Aquest curs, els alumnes de segon de batxillerat i del CFGM de TAPSD de l’INS Guinovarda van realitzar el seu viatge de fi de curs a Praga. Del 19 al 22 de juny, l’alumnat i professorat acompanyant van gaudir d’aquesta ciutat europea. Durant aquests dies van gaudir d’una visita guiada panoràmica per la ciutat i per les zones més cèntriques. També visitaren el castell, la catedral de Sant Vito, el cementiri i les sinagogues. Un viatge per la ciutat txeca que de ben segur no oblidaran pel que van viure i per tractar-se del darrer que fan amb els companys d’institut.

 

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.