L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

30/05/2023

BELLUGA’T AMB LA DANSA!

Des del 9 fins al 22 de maig, l’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO i del Grau Bàsic de Serveis Comercials de l’INS Guinovarda van participar en un taller de dansa, on van treballar diferents tipus d’estiraments mitjançant jocs, el ritme i una coreografia d’una dansa urbana.

Aquest taller va complementar els continguts d’expressió treballats a Educació Física. Va ser una activitat divertida en la qual l’alumnat va participar i va mostrar les seves capacitats rítmiques a través del ball.

                                       ELS XXIX CUENTOS DEL AULA PREMIEN EL TALENT LITERARI D’ILÉ GONZÁLEZ DE L’INS GUINOVARDA

El passat 9 de maig, es van lliurar els premis de la XXIX edició del certamen Cuentos del Aula impulsat per l’IES Hernán Pérez del Pulgar de Ciudad Real en un acte on es van fusionar literatura, representació teatral i música.

A la categoria de Microrrelatos, el guardó de 50 euros i diploma se l’endugué Reflexiones sudoríparas de realidad, de l’estudiant Ilé González Guerra, alumna de l’INS Guinovarda de Piera, que ja compta amb una àmplia relació de premis tant a Cuba, d’on procedeix, com a nivell internacional.

Aquest va ser el microrelat guanyador:

 Reflexiones sudoríparas de realidad


Se sentó, despacio, desplazando la tensión de los músculos al sofá y leyó, con una mezcla de fervor obstinado y de cansancio pedregoso por un día de trabajo. Sudaba mucho, aquel junio exhalaba un hálito de calidez inusual. Las palabras desfilaban entre su vista y análisis, en ráfagas de nociones, probablemente también sudorosas por el verano meridional. Intentó evitar un bostezo frágil el cual ascendió en un efímero vientecillo refrescante. Apoyó la cabeza en el respaldo, en la delgada área superior, mínimamente suave de aquella butaca, mientras pensaba en lo que abordaba ese ensayo de un periódico local: aunque no haya pronombres ni adjetivos con género   especificado al sujeto del texto, nuestro actual pensamiento tiende a imaginar un personaje masculino. Ella, entonces, reflexionó acerca de cómo nos condiciona el trasfondo de la ancestral desigualdad, impuesta entre  individuos de una especie igual.

ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA SIMULEN UN PROCÉS DE SELECCIÓ DE PERSONAL

Durant el mes de maig, l’alumnat de l’optativa de Formació Laboral de 1r de Batxillerat i  de CFGM de l’INS Guinovarda van participar en un taller de selecció de personal, dirigit per la Sílvía Llamas, Tècnica d'ocupació del consell comarcal de l'Anoia; i la Xènia Garcia, Tècnica de referència.

Es va realitzar una simulació d'un procés de selecció on es presentaven a una oferta de feina real i després d'una dinàmica grupal de selecció i d'una entrevista individual al candidat o candidata seleccionats, se'ls  va donar eines i recursos per afrontar aquests processos.

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.