L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

Art Mural
Experimenta
La meva regla
Refugi antiaeri
Primers auxilis
17/05/2023

L’ART MURAL ES PROJECTA A L’INS GUINOVARDA

L’alumnat de quart d’ESO de l’optativa de Visual i Plàstica de l’INS Guinovarda amb realitzat el projecte Art Mural.

El muralisme o art mural és un art urbà que tracta d’embellir els carrers amb la creació de grans murals a les façanes i espais públics. L’objectiu és convertir parets grises i oblidades en una explosió carregada de reflexió i bellesa.

Van dissenyar sis propostes d’art mural per pintar a la paret del pati de l’institut i la proposta guanyadora va ser la de la Carolina González: el dibuix mostra unes mans sostenint en alt uns llibres d'on surten ocells volant amunt. Els braços i les mans són de mides i colors diferents per representar la diversitat de persones que formen part del centre educatiu. Tenen una forma simplificada que recorda uns arbres ja que la naturalesa és part del nostre entorn. D'una manera simbòlica, representen les persones que passen per l'institut, s’hi arrelen, però creixen i adquireixen coneixements (els llibres) que després els permeten volar (els ocells).

Durant el mes de maig, dibuixaran i pintaran el mural, per tenir-lo acabat abans de finalitzar el curs.

L’ALUMNAT DE L’INS GUINOVARDA EXPERIMENTA A L’AIRE LLIURE

Divendres, 21 d’abril, durant els actes de la Diada de Sant Jordi, l’institut Guinovarda va celebrar el Dia de la Ciència.

De nou a onze del matí, els alumnes de 3r d’ESO van explicar principis científics i mostrar una experimentació com a prova de la teoria exposada. A la zona del pati, cada grup va presentar a l’alumnat de primer cicle de l’ESO i de Serveis Comercials la diversitat d’experiments que van preparar.

Aquest any els van poder observar experiments com el vas de Boyle, la moneda que es mou sola, la formació d’un tsunami, la força d’un escuradents, la roda que desafia la gravetat, l’ou dins l’ampolla, entre d’altres.

Van ser uns moments divertits, formatius i plens de curiositat que van permetre la interacció de tots els assistents.

L’EQUITAT MENSTRUAL ARRIBA A L’INS GUINOVARDA

Durant el mesos d’abril i maig, els alumnes de tercer d’ESO i primer de SCOM de l’INS Guinovarda van participar en un taller sobre equitat menstrual, impartit per professionals del CAP de Piera.

Els van explicar el funcionament dels productes, van aprofundir en què és la menstruació i en els mites i tabús que l’envolten, per tal de desestigmatitzar-la. També va servir per resoldre els dubtes que va plantejar l’alumnat sobre l’ús dels productes menstruals.

El projecte La meva regla, les meves regles és una iniciativa del Govern de la Generalitat amb l’objectiu de formar en educació menstrual el jovent, facilitar-los productes menstruals reutilitzables i que les joves puguin escollir el producte amb què se sentin més còmodes o el que millor s’ajusti a cada dia del seu cicle menstrual, al mateix temps que  prenguin consciència de l’impacte ecològic dels productes d’un sol ús.

ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA VISITEN GAVÀ

Dimecres, 26 d’abril, l’alumnat de primer de Batxillerat Humanístic i Ciències Socials de l’INS Guinovarda van visitar el refugi antiaeri de la Rambla i el Museu de Gavà.

Al llarg del recorregut, van poder conèixer la història d’aquella època i reviure en primera persona tot el que van sentir els qui s’hi van refugiar.

La visita al Museu els va introduir en la història del territori a través de sis sales que els conduïren des dels primers habitants fins a l’època contemporània.

És una manera d’apostar per la recuperació de la memòria històrica i per divulgar el patrimoni de la ciutat.

TERCER D’ESO DE L’INS GUINOVARDA APRÈN PRIMERS AUXILIS

Durant el mes d'abril, els alumnes de 3r d’ESO de l’INS Guinovarda van participar en els tallers Autoprotecció i suport vital bàsic, organitzats per la Creu Roja, amb la finalitat de saber realitzar els primers auxilis de manera segura, ordenada i eficient.

L’alumnat va aprendre el protocol d’atenció a un ferit, els diferents tipus de lesions (ferides, cremades, fractures, etc.) i com tractar-les, van rebre els coneixements bàsics sobre la reanimació cardiopulmonar (RCP) i quins són els seus passos i cicles.

Amb aquests tallers pràctics, van rebre una formació bàsica i necessària per saber aplicar els primers auxilis sense exposar la seva seguretat i evitant que la víctima sofreixi més danys dels que ja té.

 

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.