L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

Terror a la Xarxa
Auditori
Fira Sant Crist
I després dels CFGM, què?
PFI
Ateneu Igualadí
03/05/2023

TERROR A LA XARXA ARRIBA A LA BIBLIOTECA DE PIERA

L’11 i 13 d’abril els alumnes de 2n d’ESO de l’INS Guinovarda van visitar la Biblioteca de Piera.

Els alumnes van conèixer les instal·lacions i van rebre informació sobre els recursos i activitats que s’hi ofereixen als seus usuaris. Després a la sala d’actes, van assistir a la xerrada sobre la lectura El noi que vivia tancat a l’habitació, que l’alumnat havia llegit i treballat a l’aula.

Abans de la visita i de la xerrada sobre aquest llibre, una videoconferència va apropar els alumnes als autors de la novel·la i van poder realitzar preguntes sobre la lectura i tot allò que envolta el món de la creació literària.

Aquesta activitat s’inclou dins del projecte del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de l’Anoia anomenat Terror a la Xarxa.

L’AUDITORI DE BARCELONA OBRE LES PORTES A L’INS GUINOVARDA

Divendres, 14 d’abril, els alumnes de primer d’ESO de l’INS Guinovarda van anar a l’Auditori i al Museu de la Música de Barcelona.

Primer van assistir al concert Häendel & Friends, on van gaudir  de la mà de cinc músics especialistes en la interpretació amb instruments històrics d’obres de Händel, Vivaldi, Bach... I després van visitar el Museu per viatjar pels mons de la música a través de la diversitat d’instruments i de músiques i van realitzar un recorregut històric des de l’Edat Mitjana fins a les músiques populars i les tecnologies contemporànies, per finalitzar amb una mirada a les cultures d’altres continents.

ENTRE PARADA I PARADA, SEMPRE APAREIX LA DEL GUINOVARDA!

Dissabte, 22 d’abril, va arribar una nova edició de la Fira del Sant Crist. Els alumnes de segon de Batxillerat i de TAPSD van muntar una parada on van posar a la venda llibres de segona mà, punts de llibre, roses, plantes i diverses manualitats amb diferents motius relacionats amb la diada de Sant Jordi. D’aquesta manera, van participar de manera activa amb el municipi i van donar un pas més per fer més assequible el seu viatge de final de curs a Praga.

I DESPRÉS DELS CFGM... QUÈ?

Divendres, 14 d’abril, l’alumnat de CFGM van rebre una xerrada d’orientació acadèmica, organitzades per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Anoia.

Aquesta xerrada va permetre que l’alumnat conegués totes les opcions formatives i els possibles itineraris formatius que tenen al seu abast quan acabin aquests estudis de grau mitjà o bé com poden incorporar-se al món laboral.

ELS PFI  DONEN UNA EMPENTA A L’ESPORT

Divendres, 21 d’abril, els alumnes dels PFI de l’INS Guinovarda van participar en unes jornades esportives a Igualada.

Les competicions d’atletisme, futbol sala i ping-pong es van dur a terme a les instal·lacions del Club Atlètic Igualada i a la zona esportiva de l’INS Milà i Fontanals. Totes les proves i partits van ser organitzats pels alumnes  del CFGS d’Ensenyament i animació socioesportiva del Milà i Fontanals.

La competició va comptar amb la presència de representants dels Ajuntaments que col·laboren amb els PFI i del director del Milà i Fontanals. En acabar, van ser obsequiats amb uns detalls realitzats pels alumnes, es va procedir al lliurament de diplomes per la seva participació i dels premis per als guanyadors.

Aquest esdeveniment esportiu va cloure el Projecte Esport dut a terme, des de l’inici de curs, pels PFI de Sant Sadurni, Santa Margarida de Montbui, Igualada i Piera.Els participants van poder gaudir del treball previ a les aules. L’esport com a mitjà per transmetre valors com, el treball en equip, la superació personal, col·laborar amb els companys,…

                        LA FUNDACIÓN DE BUERO VALLEJO EMPRESONA L’ALUMNAT D’ESO

 Dilluns, 17 d’abril, els alumnes de quart d’ESO de l’INS Guinovarda de Piera van assistir a la representació de La Fundación, de Antonio Buero Vallejo, a l’Ateneu Igualadí. El públic assistent es va trobar a l’escenari una reflexió sobre la presó física i la presó mental. En acabar la dramatització, alumnes i actors van entaular un col·loqui per parlar sobre qualsevol aspecte de l’obra representada.

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.