L’actualitat

< Tornar al llistat

S’instal·la una sala multisensorial a l’Escola Bressol El Gall Mullat

26/04/2023

El projecte està dirigit a l’alumnat amb necessitats educatives especials

Aquest curs, l'Ajuntament de Piera ha instal·lat a l'Escola Bressol Municipal El Gall Mullat una Sala Multisensorial. La iniciativa s’ha dut a terme després de presentar un projecte creat per la psicòloga i directora del centre donant resposta a l’alumnat amb necessitats educatives especials (NESE).

L’objectiu principal del pla és millorar l’atenció dels infants amb NESE d’una manera inclusiva i, al mateix temps, proporcionar noves experiències a la canalla de l’escola.

Què és una sala multisensorial?

Les sales d'estimulació multisensorial són entorns on qualsevol persona amb discapacitat o sense ella pot obtenir beneficis terapèutics, lúdics, socials i educatius i millorar l'assimilació de la informació sensorial que se'ls ofereix, optimitzant la seva relació amb l'entorn i el seu aprenentatge.

Es tracta d'un espai on l'estimulació pot ser controlada, dirigida i planificada i on es pot treballar necessitats educatives i/o terapèutiques dels usuaris, la motivació, els interessos, la relaxació o gestionar l'oci, tenint en compte que totes aquestes necessitats variaran en funció dels aspectes físics, psicològics i socials de cada persona.

Aquesta mena d’equipaments ofereix experiències com les següents:

- Efectes de llum

- Varietat de sons

- Aromes estimulants

- Experiències tàctils

- Sensacions amb vibracions

- Massatge i vibració

- Moviment suau

- Diferents i nombroses activitats

- Oportunitats per fomentar la interacció i la participació

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.