L’actualitat

< Tornar al llistat

Els aparadors de Piera s’omplen de poesia

20/04/2023

Durant tot el mes d’abril, alguns comerços que formen part de l’Associació Piera Comerç i Serveis, han exposat els poemes escrits per l’alumnat de 3r i 4t de primària de les escoles del municipi.

Un total de 196 alumnes han participat en una nova edició de la iniciativa ‘Penja un poema’. Una activitat de creació literària i de dinamització que gira entorn la poesia, coordinada per la biblioteca dins el Pla Educatiu d’Entorn de Piera (PEEP).

S’han presentat un total de 167 poesies, individuals o en grup, inspirades en algun indret de Piera. S’ha comptat amb la participació de les escoles Herois del Bruc, Creixà, Institut Escola i de l’E.A. Apiària, amb la col·laboració de 37 comerços.

L’activitat ha inclòs una sortida prèvia per la vila per tal de conèixer el territori i escollir algun punt d’interès, i una segona jornada de treball a l’aula o a casa per escriure el poema. 

Els treballs s’han distribuït de forma aleatòria entre els establiments de l’Associació Piera Comerç i Serveis. La Biblioteca ha estat l’encarregada d’informar els centres escolars d’on es troben els treballs del seu alumnat per tal que les famílies puguin apropar-se a veure’ls.

Entre els objectius d’aquest projecte destaca el foment de la participació ciutadana i del coneixement del territori, la motivació de la creativitat dels infants i el despertar de l’interès per un gènere literari que ens fa compartir emocions i valors i alhora ser crítics.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.