L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

Matemàtiques al carrer
Cram
Minifira
Robòtica
Simón Coll i Freixenet
Estranger
Xerrades d'orientació acadèmica
19/04/2023

LES MATEMÀTIQUES SURTEN AL CARRER

Divendres, 31 de març, els alumnes de segon d’ESO de l’Ins Guinovarda van visitar la Barcelona medieval. Durant el recorregut, van realitzar càlculs sobre les mesures de Santa Maria del Mar, la densitat de població de la ciutat medieval, la capacitat d'un pou...

Recalculem la Barcelona medieval va ser una activitat molt interessant, que va combinar les Matemàtiques amb la Història i la Història de l’Art.

ALUMNES DE PRIMER D’ESO DE L’INS GUINOVARDA VISITEN EL CRAM

Divendres, 31 de març, els alumnes de primer d’ESO de l’Ins Guinovarda van visitar el Centre de Recuperació d’Animals Marins del Prat de Llobregat.

A la platja, van realitzar una activitat de recollida de microplàstics a la sorra per a la matèria de ciències. Després van realitzar tallers relacionats amb la protecció de l’ecosistema marí, els animals en perill d’extinció, les espècies invasores i l’efecte del canvi climàtic. I van visitar la clínica de fauna marina rescatada.

LA MINIFIRA DE L’ENSENYAMENT ARRIBA A L’INS GUINOVARDA

Dijous, 30 de març, la Minifira de l’Ensenyament va fer parada al gimnàs de l’institut. Aquesta fira itinerant, impulsada des de l’Oficina Jove de l’Anoia i dinamitzada per un equip tècnic d’aquesta oficina, va posar a disposició de l’alumnat de 4t d’ESO l’oferta formativa d’estudis postobligatoris i van rebre una atenció personalitzada per tal de facilitar-los la seva elecció i acompanyar-los en el procés de definir els seus objectius acadèmics.

ALUMNES DE 4t D’ESO APRENEN ROBÒTICA A LA UPC

Dimarts, 28 de març, els alumnes de les optatives de programació i de tecnologia de 4t d’ESO van participar en un taller de robòtica, organitzat per l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa.

Amb aquest taller, els alumnes van apropar-se al món de la computació física i la robòtica i van construir robots a partir de Robots LEGO Mindstorms.

Alguns dels objectius d’aquest taller pràctic van ser, entre d’altres, apropar el món de la robòtica als estudiant, observar el funcionament de diferents sensors i dels actuadors que pot controlar el motor i, sobretot, experimentar amb la programació i la mecànica dels robots.

XOCALATA I CAVA COMBINEN A LA PERFECCIÓ!

Divendres, 31 de març, els alumnes de 3r d’ESO de l’Ins Guinovarda van visitar Simón Coll Xocolaters i les Caves Freixenet de Sant Sadurní d’Anoia.

A l’Espai Xocolata, van veure com s’elabora la xocolata i van aprendre a degustar-la fent-ne un tast. I als cellers centenaris, van descobrir el procés d’elaboració del cava, detalls de la zona vinícola i la història de Freixenet. En acabar, l’alumnat i el professorat van fer un tastet de most i cava.

I SI PROVEM A L’ESTRANGER?

Durant el mes de març, l’alumnat de Batxillerat i de segon de CFGM de l’INS Guinovarda van assistir a un taller sobre Mobilitat Internacional, organitzat per l’Oficina Jove de l’Anoia.

El taller va ser dirigit per una tècnica de joventut de l’OJ que va oferir-los informació, orientació i assessorament sobre viatges i estades a l’estranger (camps de treball, intercanvis, voluntariat, estades d’estiu, turisme alternatiu...), ja sigui per motius acadèmics, laborals o d’oci.

L’activitat va ser molt dinàmic i l’alumnat va intercanviar inquietuds i experiències amb la formadora i van poder recollir tot un ventall d’informació i ampliar coneixements i experiències úniques.

L’alumnat va tenir l’oportunitat de conèixer aquest recurs que s’ofereix a la comarca de l’Anoia i resoldre qualsevol dubte sobre què haurien de fer si algun cop volen estudiar a l’estranger.

I ARA... QUÈ FAREM?

Durant el mes de març, l’alumnat de 4t d’ESO, 2n de Serveis Comercials i 2n de Batxillerat van rebre unes xerrades d’orientació acadèmica, organitzades per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Anoia.

‘Després de l’ESO, què?’ i ‘Després del Batxillerat, què?’ D’una banda, va permetre que l’alumnat de quart conegués totes les opcions formatives i els possibles itineraris formatius que tenen al seu abast quan acabin aquesta etapa. I de l’altra, que els de segon de Batxillerat tinguessin a l’abast totes les opcions i itineraris formatius de què disposaran i el funcionament de les proves d’accés a la universitat i de la universitat.

Des de l’institut, també es van oferir unes xerrades d’orientació acadèmica per presentar la seva oferta formativa del Batxillerat i dels CFGM.

 

 

 

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.