L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

Emocions
Benestar emocional
The Beatles
Educació infantil
Dol
24/03/2023

LES EMOCIONS ENTRE EN ESCENA

Durant els mesos de gener i març, els alumnes de segon d’ESO de l’Ins Guinovarda, van participar en el taller ArtiXoc.

Durant aquesta activitat van treballar diverses emocions. Cada grup en va triar una (alegria, tristor, ira...) i van preparar una situació on poguessin aparèixer aquestes emocions. Després van representar-les en una o dues escenes sense moviment.

 

 MILLOREM EL BENESTAR EMOCIONAL

Dijous, 15 de març, els alumnes de primer de Serveis comercials i els de tercer d’ESO van participar en un taller de Benestar emocional, organitzat per la Diputació de Barcelona.

Es va treballar els principals factors de protecció (autoestima, habilitats socials, tolerància, frustració...) per afavorir un major benestar emocional per prevenir possibles dificultats a nivell emocional o conductual (ansietat, Trastorns del Comportament Alimentari, addiccions, autolesions...)

Durant l’activitat, es van oferir eines per aprendre a identificar i expressar les emocions i sentiments i es va aprendre a reconèixer els malestar emocionals més comuns en aquesta etapa (estrès, ansietat, tristesa, angoixa...). També es va incidir en com pot afectar l’opinió dels altres il a influència de les xarxes socials.

L’alumnat va poder tenir al seu abast un ventall d’estratègies personals per afavorir un major benestar emocional i eines per prendre decisions de futur.

 

THE BEATLES SONA A L’AUDITORI DE BARCELONA

Dimecres, 14 de març, els alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de Música de l’Ins Guinovarda van a anar a l’Auditori de Barcelona a cantar cançons de The Beratles. El taller Vine a cantar... els va oferir la possibilitat d’assajar el repertori amb els integrants del grup The Sargent Peppers i fer un concert amb ells, amb el suport d’una directora de cor.

 

EXALUMNES PARLEN D’EDUCACIÓ INFANTIL

Divendres, 17 de març,  van venir dues exalumnes de l’Ins Guinovarda, la Lídia i la Rocio, a explicar la seva experiència en el cicle superior a l’alumnat de TAPSD. Ens van explicar com funciona el Cicle Superior d'Educació Infantil. Ha estat una xerrada molt interessant i han aportat molta informació a les alumnes que volen fer aquest cicle al pròxim curs.

 

TAMBÉ HEM DE PARLAR DEL DOL

Dimecres, 15 de març, els alumnes de primer de TAPSD de l’Ins Guinovarda van assistir a una xerrada sobre el dol, impartida per la Teresa Garcia, tanatologa. Com a futures professionals,  vam aprendre la manera d’acompanyar el procés de dol dels/les nostres usuaris/es. Va basar la xerrada en els dubtes o preguntes més freqüents que com a professionals ens podem trobar quan les persones estan al final de la seva etapa vital o estan patint un procés de dol.

 

 

 

 

 

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.