L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

CRIP
Fira Futur
Marenostrum
Pantalles i xarxes socials
Dona
20/03/2023

ALUMNES DE BATXILLERAT PRACTIQUEN LA PALEONTOLOGIA AL CRIP

Dilluns, 13 de març, els alumnes de 1r de Batxillerat de l’optativa reptes científics van visitar el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) dels Hostalets de Pierola.
En arribar al Centre, van realitzar un taller de classificació d’animals i una pràctica sobre els homínids. Després van visitar la part d’accés lliure del museu del CRIP.

EL FUTUR PASSA PER LA FIRA DE MASQUEFA

Dijous, 9 de març, els alumnes de Serveis Comercials i dels PFI de l’Ins Guinovarda van anar a la 17aedició de Fira Futur de Masquefa. La Fàbrica Rogelio Rojo va oferir a l’alumnat recursos per orientar millor el seu futur acadèmic i/o professional. Els assistents van poder visitar estands d’oferta formativa (Batxillerats, PFI-PTT, CFGM, CFGS, Proves d’accés…), espai d’experiències, on podien escollir diferents tipus de xerrades, i el punt d’orientació personalitzada, un servei per resoldre dubtes i valorar diferents itineraris formatius.

ELS ALUMNES DE SMX CONEIXEN EL MARENOSTRUM

Dimecres, 8 de març, els alumnes de 2n de SMX van visitar el supercomputador MareNostrum, que es troba ubicat a les instal·lacions del BSC-CNS de Barcelona.
Després d’una breu explicació sobre què és el Barcelona Supercomputing Center, l’alumnat i professorat acompanyant van realitzar una visita per les instal·lacions i pel museu de la supercomputació, on van poder conèixer l’evolució dels supercomputadors al llarg de la història.

FEM UN BON ÚS DE LES XARXES SOCIALS?

Dilluns, 6 de març, els alumnes de 2n d’ESO i dels PFI de l’Ins Guinovarda de Piera van assistir a un taller sobre «Pantalles i xarxes socials». L’objectiu d’aquesta activitat va ser informar l’alumnat sobre el funcionament i els tipus de xarxes socials existents i resoldre tots els dubtes relacionats amb el món d’Internet, i ajudar a fer-ne un bon ús. També se’ls va conscienciar sobre la importància de no agregar persones desconegudes a la xarxa social i la responsabilitat de cada persona alhora de penjar una fotografia a Internet.  A més, se’ls va facilitar consells de seguretat relacionats amb les xarxes socials per tal de dotar-los d’eines per prevenir qualsevol risc o perill i facilitar contactes d’ajuda i suport.

 EL DIA DE LA DONA TAMBÉ SE CELEBRA A L’INS GUINOVARDA

 Els i les alumnes de la matèria optativa d'Educació Visual i Plàstica de 4rt d'ESO de l’Ins Guinovarda han treballat el retrat. En motiu del Dia Internacional de la Dona, han treballat retrats de dones. Cada alumne ha escollit una dona que ha estat pionera, una dona activista d'alguna causa, que ha destacat en algun àmbit ... i n’ha fet el seu retrat. Han treballat el retrat en collage de cartró, partint d'una imatge que han transformat en dibuix simplificant els volums i les formes. Han hagut de jugar amb les diferents textures, colors i gruixos del material per dur a terme la feina. Al vestíbul de l'institut hi trobareu Coco Chanel, Anna Frank, Josefina CAstellví, Amelia Earhat, Frida Khalo...

L’institut també es va adherir al Dia de la Dona i va guarnir l’aparador i la zona d’entrada amb llaços i garlandes liles per donar suport a aquesta celebració.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.