L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

El castell de Cardona
Esquiada
La filla del mar
Le Chef
Un esmorzar llaminer
Servei Ocupació Local
Stop Motion
22/02/2023

EL CASTELL DE CARDONA ENSENYA ELS SEUS SECRETS LLEGENDARIS

Dimarts, 24 de gener, els alumnes de 2n d’ESO van visitar el Castell de Cardona per cloure el tema del feudalisme i l’activitat de la construcció d’una maqueta d’un castell medieval. El recorregut, en format d’aventura teatral, els va conduir pels diferents espais de la fortalesa.  Després d’acabar l’itinerari, els alumnes van haver de localitzar diferents edificis, monuments i esglésies de Cardona.

ESQUIEN PLEGATS A LA MASELLA

El 2 i 3 de febrer els alumnes de 2n d’ESO de l’INS Guinovarda van anar a esquiar a l’estació d’esquí de La Masella.

Durant aquests dos dies, van gaudir de deu hores d’esquí amb monitor i també van aprofitar la seva estada per conèixer Bellver de la Cerdanya i recrear-se amb el paisatge que els oferia les muntanyes pirinenques.

 LA FILLA DEL MAR ES REPRESENTA A L’ATENEU IGUALADÍ

Dijous, 16 de febrer, els alumnes de 2n d’ESO de l’Ins Guinovarda van assistir a la representació de La filla del mar, d’Àngel Guimerà, a Igualada.Aquesta adaptació va apropar l’alumnat a un dels clàssics de la literatura catalana d’una manera més actual.

A l’escenari, una història d’un triangle amorós molt semblant a històries plasmades en les sèries que els adolescents consumeixen que els va mostrar com la discriminació i la por a ser diferent eren vigents al segle XIX.

Va ser una experiència lúdica per apropar-se al dramaturg, a la seva obra, als personatges, a les diferències de les classes socials i a la discriminació social.

LA PEL·LÍCULA LE CHEF S’ADAPTA AL TEATRE

Dimecres, 15 de febrer, els alumnes de 2n, 3r i 4t  d’ESO de l’optativa de francès de l’Ins Guinovarda van anar a l’Ateneu Igualadí per presenciar l’adaptació teatral de la pel·lícula Le Chef.

L’alumnat ha gaudit del caire humorístic de l’obra i s’han  apropat a la cuina i a la presentació d’aliments en la cuina francesa.

Ha estat una gran oportunitat per practicar la llengua francesa d’una manera diferent i alhora divertida.

UN ESMORZAR LLAMINER PER VIATJAR A PRAGA

Divendres, 27 de gener, els alumnes de 2n de Batxillerat de l’INS Guinovarda van muntar una paradeta a l’hora del pati per recaptar diners per al viatge de final de curs a Praga. Tots els productes que hi van posar a la venda eren fets a casa. Tant l’alumnat com  l’equip de docents van poder tastar totes les elaboracions casolanes de pastissos de llimona i de xocolata, magdalenes, pa de pessic...

EL SOL ES PRESENTA A L’INS GUINOVARDA

Dimecres, 1 de febrer, l’alumnat dels cicles formatius de Tècnics en Atenció a Persones en Situació de Dependència (TAPSD) i de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) de l’INS Guinovarda van assistir a una xerrada sobre el Servei d’Ocupació Laboral de Piera (SOL).

La xerrada informativa va servir per apropar-los a tot el que s’ofereix des d’aquest servei. Se’ls va informar que, des de La Bòbila, poden consultar el catàleg de prestacions per desocupació, obtenir informació de cursos de formació i ofertes de treball... També se’ls va dir als alumnes que podien sol·licitar assessorament individual i realitzar tallers de recerca de feina.

Se’ls va explicar totes les prestacions que podien tenir al seu abast si feien ús d’aquest servei: equips informàtics i internet gratuïta per accedir a borses de treball, taulell d’ofertes de la comarca i comarques properes, informació de l’oferta formativa existent...

L’objectiu de la xerrada va ser conscienciar els alumnes de la importància que és tenir una bona orientació i formació.

L’ANIMACIÓ ARRIBA AMB L’STOP MOTION

Durant el mes de gener, els alumnes de l'optativa d'Educació Visual i Plàstica de 4t d'ESO van treballar l'animació amb la tècnica de l'Stop Motion.

Aquesta tècnica d’animació consisteix en una simulació de moviment produïda mitjançant imatges que es creen una per una i quan es projecten successivament es produeix una il·lusió de moviment. Per realitzar les seves creacions, van necessitar entre quinze i vint-i-quatre fotografies per segon.

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.