L’actualitat

< Tornar al llistat

S'elabora un Pla de Lectura Municipal

14/02/2023

La iniciativa vol potenciar la lectura i que aquesta esdevingui una eina de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania

L’Ajuntament de Piera ha començat a treballar per impulsar el Pla de Lectura Municipal (PLM), una iniciativa ciutadana que neix amb la voluntat de potenciar la lectura com a eina de cohesió social i de millora sociocultural de la vila. Un altre dels objectius del pla és garantir la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania, atès que hi ha factors que en  limiten aquest accés a la lectura, com els pocs serveis culturals existents, la seva centralització i la dispersió  territorial del municipi.

Objectius del projecte

El pla ha de permetre, entre altres aspectes, crear vincles per refermar el sentiment de pertinença al municipi; dotar la ciutadania d’eines i recursos per accedir a la informació pertinent i veraç i per a la seva correcta interpretació, ús i aplicació; facilitar l’accés i l’ús de les noves tecnologies entre la població, millorar la comprensió lectora dels col·lectius que ho necessitin; potenciar la lectura com a eina per al desenvolupament del pensament crític i per a l’enriquiment personal; i fomentar la lectura com a hàbit saludable i de benestar emocional.

Organització de la iniciativa

El projecte es vehicularà a través d’un pla de treball tutoritzat i s’organitzarà a través d’una comissió impulsora i executiva, amb la participació activa de la ciutadania. El grup impulsor el formen: Anna Bosch, Antoni Escudero, Sònia Magallón, Laura Manuel, Anna Pallerols, Àngels Planella i Isaac Posadas. L’objectiu és crear taules sectorials en funció de les necessitats observades en la fase de diagnosi. Aquestes estaran formades per agents de la vila que col·laboraran voluntàriament i aportaran els seus interessos i les seves experiències.

L’elaboració del pla s’ha d’entendre com un procés a llarg termini. Aquest comptarà amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC).

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.