L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

HÀBITS ALIMENTARIS
COLÒNIA VIDAL
CONEIX LA BARCELONA
02/02/2023

NECESSITEM MILLORAR ELS HÀBITS ALIMENTARIS

Durant els dos pirmers trimestres, els alumnes de 3r d’ESO i de 1r de Serveis Comercials de l’Ins Guinovarda van participar en un taller d’alimentació saludable, organitzat pels professionals especialitzats del CAP de Piera.

Durant l’activitat, es van tractar temes com els hàbits de vida saludables, els mites i falses creences, el sucre, la piràmide i el plat, la indústria alimentària, els trastorns alimentaris, etc.

L’objectiu final d’aquest taller va ser conscienciar els adolescents sobre la necessitat de dur una alimentació sana i equilibrada i no deixar-se seduir per tota la publicitat relacionada amb l’alimentació i tenir una bona imatge.

ELS ALUMNES DE 4T D’ESO DE L’INS GUINOVARDA VISITEN LA COLÒNIA VIDAL

Divendres, 18 de gener, els alumnes de 4t d’ESO van visitar la Colònia Vidal de Puig-reig.  Tres treballadors ancorats a la Colònia van ensenyar als visitants com era la vida i el treball en el passat. La sala del cinema va ser l’inici de la visita. Es va projectar un audiovisual per introduir el passat i el present de les colònies industrials. A continuació, es va fer un recorregut per tota la colònia durant el qual es van visitar espais que serveixen per explicar com s’hi desenvolupaven la vida i el treball a inicis del segle XX. Alguns dels espais visitats van ser el pis de treballadors, la sala de telers, l’escola de nois, les dutxes comunitàries o el safareig.

L’INS GUINOVARDA CONEIX LA BARCELONA DE NADA DE CARMEN LAFORET

Divendres, 20 de gener, els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Ins Guinovarda van realitzar a Barcelona la ruta literària sobre la novel·la Nada, de Carmen Laforet. L’itinerari es va desenvolupar entre el carrer Aribau, on va néixer l’escriptora, i el barri del Raval.

El recorregut va oferir a l’alumnat una visió més propera dels fets, els personatges, del context històric i físic de la novel·la de Laforet.

La ruta els va conduir des de l’Eixample Dret, símbol de la burgesia barcelonina, cap al barri del Raval, símbol de la Barcelona marginada i popular.

Amb aquesta ruta literària, es va generar un contacte actiu entre l’alumnat, la cultura i la història de la ciutat de Barcelona.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.