L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

I TU, QUÈ FAS...? EN PARLEM?
LA MÚSICA I EL DISSENY PODEN DEIXAR-TE SENSE PARAULES
EL BASKET BEAT TORNA A SONAR A L’INS GUINOVARDA
SERVEIS COMERCIALS DE L’INS GUINOVARDA VISITA BARCELONA
SOM EMPRENEDORS I PODEM AMB TOT!
SEGON DE TAPSD VISITA L’ONCE
ELS ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA PRACTIQUEN PÀDEL I SPINNING
EL PLANETARI POLARIS ATERRA A L’INS GUINOVARDA
I SI QUEDEM AL REC?
ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA VISITEN SÀBAT-LLIGATS METÀL•LICS
EL TEATRENEU POSA EN ESCENA EL LAZARILLO DE TORMES
ELS ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA VISITEN LES MINES DE GAVÀ
MASQUEFA ES VESTEIX DE NADAL
ALUMNES DE 4T D’ESO ARRIBEN A LA FINAL DE ‘PINTA LA MARATÓ’
EMOCIONA’T AMB L’INS GUINOVARDA
L’INS GUINOVARDA APOSTA PEL RECICLATGE I EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE
BARCELONA CONNECTA AMB LA LITERATURA CATALANA MEDIEVAL
PASSEJANT PER SITGES, UNA CIUTAT AMARADA DE MODERNISME
ALUMNES DE TAPSD CANTEN NADALES A LA RESIDÈNCIA LUX
ES TANCA LA FORMACIÓ DIGITAL A L’INS GUINOVARDA
ESTIMAR-SE ÉS BUFAR I FER AMPOLLES
FEM ESCAC I MAT! AL MASCLISME
GIMNÀSTICA EMOCIONAL...? ENTRENEM-LA!
LA MALETA SOLIDÀRIA ENTRA A ESCENA
LA MARATÓ DE TV3 BATEGA A L’INS GUINOVARDA
18/01/2023
  • I TU, QUÈ FAS...? EN PARLEM?

Del 24 al 26 d’octubre, els alumnes de 1r d'ESO i de CFGM de l'INS Guinovarda de Piera van participar en el taller "Parlem de l'alcohol", organitzat per la Fundació Alcohol i Societat.

Davant del desconeixement majoritari dels efectes negatius que pot arribar a produir el consum d’alcohol, aquest taller va interactuar amb l’alumnat amb jocs, amb la lectura i resolució d’alguns casos... per conscienciar-los de les conseqüències greus que pot tenir l’alcohol, tant en la salut com en les relacions socials i familiars.

  • LA MÚSICA I EL DISSENY PODEN DEIXAR-TE SENSE PARAULES

Dijous, 1 de desembre, els alumnes de 4t d’ESO de les optatives de Música i Visual i Plàstica de l’INS Guinovarda van visitar l’Auditori i el Museu del Disseny a Barcelona.

A l’Auditori, van assistir al concert Out of the [Cage], on quatre percussionistes van posar en escena composicions del segle XXI, a partir de l’imaginari artístic d’una de les grans figures del segle XX: John Cage. Els assistents es van envoltar de música creada a partir del mobiliari dissenyat i elaborat per Arrels Fundació. Després, al Museu, van recórrer les exposicions d’obres de diferents artistes i van contemplar de més a prop com plasmen els seus estils a través de les arts plàstiques.

  • EL BASKET BEAT TORNA A SONAR A L’INS GUINOVARDA

Dimarts, 29 de novembre, els alumnes de 1r de Serveis Comercials i de 3r d’ESO de l’INS Guinovarda van rebre la visita de l’Aleix i del Juanma, membres de l’Aula Municipal de Música de Piera. Com cada curs, van organitzar unes sessions de Basket Beat. Els alumnes van aprendre a combinar les pilotes de bàsquet amb diferents ritmes de música i van aconseguir realitzar les seves pròpies creacions i compartir-les amb la resta dels grups.

  • SERVEIS COMERCIALS DE L’INS GUINOVARDA VISITA BARCELONA

Dijous, 15 de desembre, els alumnes de 1r i 2n de Serveis Comercials van donar un tomb per Barcelona. Des de plaça Catalunya van dirigir-se cap a l’avinguda del Portal de l’Àngel per arribar a la plaça de la Catedral i veure el mercat de Santa Llúcia. També van anar  a la Portaferrissa, la Rambla i a la Boqueria i, fins i tot, van tenir temps per conèixer  les Galeries Maldà.

  • SOM EMPRENEDORS I PODEM AMB TOT!

Durant el mes d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO de l’optativa d’Emprenedoria de l’INS Guinovarda van participar en el taller Jo sóc! Jo puc! A partir d’uns tallers teoricopràctics, amb diverses dinàmiques de grup, l’Esther Campillo, educadora i terapeuta emocional, va engrescar els alumnes a desenvolupar les seves habilitats d’automotivació i autoestima per poder gaudir del benestar, de les emocions, de les experiències i dels objectius aconseguits.

  • SEGON DE TAPSD VISITA L’ONCE

Divendres, 18 de novembre, els alumnes de 2n de TAPSD de l’INS Guinovarda de Piera  van visitar l'ONCE i van empatitzar amb les persones cegues.

Van aprendre a escriure en Braille amb la màquina Perkins i fer ús del bastó. A més a més, es van divertir jugant a diferents jocs amb els ulls tapats: dòmino, tres en ratlla, rubikub, memory.... Va estar una experiència molt interessant.

  •  ELS ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA PRACTIQUEN PÀDEL I SPINNING AL CLUB TENNIS PIERA

Els dies 4, 11 i 16 de novembre els alumnes de 4t d’ESO i de 2n de Serveis Comercials de l'INS Guinovarda van anar a les instal·lacions del Club Tennis Piera per practicar pàdel i spinning.

D’una banda, van rebre unes sessions bàsiques sobre el servei, la recepció, la posició a la pista… i després van jugar petits partits per posar-ho tot a la pràctica. I de l’altra, al gimnàs, van pedalejar amb intensitat al ritme de la música.

Aquesta activitat, organitzada des de l’assignatura d’Educació Física, permet que es tregui profit d'aquestes instal·lacions tan properes a l’institut i que practiquin pàdel i spinning de manera col·lectiva.

  • EL PLANETARI  POLARIS ATERRA A L’INS GUINOVARDA

 Dimarts, 15 de novembre, els alumnes de 1r d’ESO de l’Ins Guinovarda van explorar l’espai dins d’un planetari mòbil instal·lat al gimnàs del centre. A la primera activitat, van poder contemplar les constel·lacions, els planetes del Sistema Solar, les nebuloses, galàxies... I després a l’aula, amb ulleres 3D, van visionar imatges tridimensionals de l’Univers.

  •  I SI QUEDEM AL REC?

Dijous, 10 de novembre, els alumnes del segon curs de Serveis Comercials de l’INS Guinovarda van anar a Igualada per assistir a una nova edició del Rec.0. Sota l’eslògan Quedem?, el barri del Rec els va oferir un circuit d’espais de venda, mercats de roba, tallers, gastronomia i cultura i també van tenir l’oportunitat de conèixer la primera edició del Rec Portes Obertes i prestar atenció a la moda sostenible i de proximitat.

  • ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA VISITEN SÀBAT-LLIGATS METÀL·LICS

Divendres, 16 de desembre, els alumnes de 1r de Batxillerat de l’optativa de Funcionament de l’empresa de l’Ins Guinovarda van visitar la fàbrica i oficines de Sàbat-Lligats Metàl·lics de Sant Sadurní d’Anoia.  A la fàbrica, van veure el seu procés de producció i els van explicar el funcionament de l’empresa i el seu posicionament en el mercat.

  • EL TEATRENEU POSA EN ESCENA EL LAZARILLO DE TORMES

 Divendres, 16 de desembre, els alumnes de 3r d’ESO van anar al Teatreneu de Barcelona per veure l’adaptació del Lazarillo de Tormes, una novel·la anònima del segle XVI.

D’una banda, aquesta adaptació teatral va apropar-los la història del murri més famós de la literatura castellana i de l’altra, amb la representació de les escenes que succeeixen en la novel·la, van poder veure que els clàssics no s’allunyen tant de l’actualitat.

  • ELS ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA VISITEN LES MINES DE GAVÀ

Dimarts,13 de desembre, els alumnes de 1r d’ESO de l’Ins Guinovarda van anar al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà. Durant la seva estada, van realitzar un taller de “Joies del neolític” que consistia en fer un penjoll de pedra polida i van simular el treball que es feia a les mines fa 6000 anys. També van visitar l’exposició del museu i van gaudir de la projecció de diferents audiovisuals. Tot això els va apropar a l’època neolítica de la zona i van poder veure eines, ceràmiques, ossos... I per finalitzar, van baixar a la mina per saber d’on i com extreien la variscita per elaborar els seus ornaments.

  • MASQUEFA ES VESTEIX DE NADAL

Dilluns, 12 de desembre, els alumnes del PFI de Vivers i jardins de l’Ins Guinovarda van decorar les instal·lacions municipals de Masquefa. Van guarnir-les amb material extret de la natura. Amb pinyes, trossos de fusta, sorra... van donar un toc nadalenc a espais com l’Ajuntament, el CEM, el CTC i la biblioteca.

  •  ALUMNES DE 4T D’ESO ARRIBEN A LA FINAL DE ‘PINTA LA MARATÓ’

Els alumnes de la matèria Optativa d'Educació Visual i Plàstica de 4t d'ESO de l’INS Guinovarda van ser finalistes al concurs de dibuix "Pinta la Marató".

Els mitjans de la Corporació de Mitjans Audiovisuals i la Fundació La Marató de TV3, juntament amb el Departament de Drets Socials, convoquen  el concurs amb l'objectiu de fomentar la solidaritat i el coneixement dels joves sobre la salut cardiovascular  que centra La Marató 2022.

A classe, cada alumne va crear una proposta individual que va presentar i defensar davant dels seus companys i companyes. Entre tots, van escollir el dibuix de la Carolina González de 4rtD per realitzar-lo en el format de mural (1 metre x 2 metres).
Durant diverses sessions, varen dur a terme l'elaboració del mural que va combinar diferents tècniques artístiques com el collage, el carbonet i els pastels.

  • EMOCIONA’T AMB L’INS GUINOVARDA

Dimarts, 13 de desembre, els alumnes de 4t A de l’Ins Guinovarda van posar punt i final al  projecte trimestral Emociona’t amb el rodatge d’un curtmetratge. Amb aquest projecte, dut a terme pel grup Taller cinema, els alumnes van treballar amb l'Associació Igualada-Nueva Esperanza, que té com a objectiu ajudar tots els membres d'aquesta comunitat sud-americana, sobretot els joves perquè tinguin un futur millor. La pel·lícula conta la història d'un noi de Nueva Esperanza que porta una vida no gaire adequada i com, amb l'ajuda de l'associació, aconsegueix sortir d'aquest món poc favorable.

  •  L’INS GUINOVARDA APOSTA PEL RECICLATGE I EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

Dimarts, 20 de desembre, els alumnes d’ESO i de Serveis Comercials de l’Ins Guinovarda van realitzar dos projectes sobre el reciclatge i el desenvolupament sostenible: agenda 2030.

D’una banda, el projecte Reciclar, reduir i reutilitzar del primer cicle de l’ESO tractava sobre el reciclatge i tenia l’objectiu que els alumnes entenguessin la necessitat de reciclar i donar un segon ús als materials. I de l’altra, el de segon cicle i de Serveis Comercials, Desenvolupament sostenible proposava la realització d’un tríptic defensant i motivant la implicació de la població en un dels  objectitus proposats pel Desenvolupament Sostenible 2030 de la UE, tot fent una proposta d’implementació al seu entorn immediat. El resultat final serà exposat als passadissos de l’institut i les tres iniciatives més votades es duran a l’Ajuntament de Piera com a proposta d’implementació al municipi.

  • BARCELONA CONNECTA AMB LA LITERATURA CATALANA MEDIEVAL

Dimecres, 30 de novembre, els alumnes de 1r de Batxillerat de l’INS Guinovarda van anar a Barcelona per realitzar un recorregut per la Barcelona medieval, en què es combinava l’explicació històrica amb textos dels escriptors de la literatura catalana medieval.

Van arribar al passeig de Colom i es van desplaçar fins a la plaça del Rei, on hi ha el Palau Reial Major, seu dels reis de la corona catalanoaragonesa, on es va llegir un fragment de la Crònica del rei Pere III El Cerimoniós. Van continuar pels volts de la Catedral i van endinsar-se al carrer Montcada, habitat per famílies nobles, i al pati del museu Picasso, dos alumnes, un noi que feia de trobador i una noia, la dama a qui el trobador adreçava la seva cançó amorosa, van representar una poesia de la lírica trobadoresca de Guillem de Cabestany. Després, van visitar l'església de Santa Maria Mar i a la Rambla del Born van llegir un fragment d’una justa cavalleresca del Tirant lo Blanc. La ruta va acabar al Fossar de les Moreres amb l'explicació de Ramon Llull i llegint un fragment de la seva obra El Llibre de les bèsties, lectura que els alumnes han llegit aquest primer trimestre.

  • PASSEJANT PER SITGES, UNA CIUTAT AMARADA DE MODERNISME

Divendres, 16 de desembre, els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Guinovarda van anar a Sitges per realitzar una ruta literària modernista, en què es combinava l’explicació històrica amb textos dels escriptors de la literatura catalana medieval.

Van començar el recorregut a la plaça d’Eduard Maristany, impulsor de l’arribada del ferrocarril. Després van aturar-se davant de la Casa Pere Carreras, d’estil modernista, i del Casino Prado Suburense, on es va celebrar dues de les Festes Modernistes. Més endavant, van poder contemplar el pati blau i l’escultura de Santiago Rusiñol. Un dels al·licients de l’itinerari va ser la visita al museu Cau Ferrat, en les sales del cau tenien lloc les Festes Modernistes. Per finalitzar aquest recorregut modernista, van veure el Palau Maricel, l’Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, el mercat vell, l’Ajuntament i el monument a El Greco.

  •  ALUMNES DE TAPSD CANTEN NADALES A LA RESIDÈNCIA LUX

Dilluns, 19 de desembre, uns quants representants del grup de 1r de TAPSD van anar cantar nadales als avis i àvies de la residència Lux de Piera. Va ser una experiència molt bonica i es van animar a cantar nadales.

Al finalitzar, els van donar dos detalls nadalencs fets pels alumnes: una postal i una bola de pluja de neu. Als avis els va agradar molt i es van posar molt contents.

  •  ES TANCA LA FORMACIÓ DIGITAL A L’INS GUINOVARDA

Durant el mes d’octubre el professorat de l’INS Guinovarda de Piera va posar punt i final a la formació sobre tecnologia digital, iniciada el curs passat. Aquest any, la Formació Interna de Centre (FIC) es va centrar en el disseny de situacions d’aprenentatge amb la incorporació de la tecnologia digital. Amb aquestes sessions, es van donar eines per a què el centre elaborés la seva Estratègia digital i que quedés reflectit en el nou currículum.

  • ESTIMAR-SE ÉS BUFAR I FER AMPOLLES

Dijous, 17 de novembre, els alumnes de 2n d’ESO de l’INS Guinovarda van participar en un taller per a adolescents organitzat pel CAP de Piera. La Ruth La Torre, infermera de pediatria; la Nora León, referent de Salut i Escola, i la psicòloga Teresa M. Bujons van enfocar el taller per tal d'ajudar el jovent a obtenir eines per conèixer les seves possibilitats i els seus límits i que sàpiguen desenvolupar-se d’una manera plena com a persones i adquirir les responsabilitats que els pertoquin. Les sessions va comptar amb la participació activa de l’alumnat a partir de dinàmiques grupals, jocs i diverses tècniques artístiques i corporals.

  •  FEM ESCAC I MAT! AL MASCLISME

Durant el mes de novembre, els alumnes de 3r d’ESO i 1r de Serveis Comercials van participar en un taller de gelosia i violències, organitzat per Dones Amb Empenta (DAE).

Amb aquest taller, es va conscienciar els adolescents que en les relacions amoroses no té cabuda la gelosia i que qualsevol relació que es basi en el control i el poder poden generar violència. També es va parlar de l’amor romàntic, de la gelosia en les relacions de violència, de les relacions igualitàries, de la prevenció de relacions...

Aquesta activitat s’inclou en el projecte pilot de coeducació de l’INS Guinovarda que té com a objectiu la creació d’un grup d’iguals referents en detecció, acompanyament i derivació de situacions de violència masclista.

  •  GIMNÀSTICA EMOCIONAL...?  ENTRENEM-LA!

Durant les dues primeres setmanes de novembre, els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l’Ins Guinovarda van participar en uns tallers de gestió de l’autoestima i dels moments d’ansietat i angoixa, respectivament. D’una banda,  van desenvolupar habilitats d’automotivació i autoestima per poder gaudir del benestar, de les emocions, de les experiències i dels objectius que van aconseguint. I de l’altra, van conèixer de més a prop què és l'ansietat, de quines maneres es pot gestionar i aprengueren com cal afrontar els moments difícils i més adversos tant els personals com els de caràcter social.

 Ambdós tallers, van ser dirigits per l’Esther Campillo, educadora i terapeuta emocional, que amb diverses dinàmiques de grup va engrescar l’alumnat a ser més conscients de la necessitat de controlar l’autoestima, ansietat i angoixa per millorar el seu benestar i qualitat de vida.

  • LA MALETA SOLIDÀRIA ENTRA A ESCENA

Dimecres, 26 d’octubre, els alumnes de 1r d’ESO de l’INS Guinovarda van visitar La Casa del Teatre Nu a Sant Martí de Tous. Els alumnes van gaudir de l’obra “La Maleta” i van visitar el Centre Humanitari de la Creu Roja perquè aprenguin més sobre solidaritat i migració.

Després de veure l’obra, els alumnes van realitzar un taller que els va conduir a reflexionar sobre les fronteres i la immigració i van fer una visita guiada al Centre de la Creu Roja, on van conèixer què és la cooperació internacional i, a través d’unes ulleres de realitat virtual, van saber com és la situació de les persones refugiades.

Amb el projecte «Teatre de prop», el Teatre Nu pretén fomentar i formar en valors l’alumnat de les escoles i instituts que visiten la seva Casa. Aquest cop ho van aconseguir vinculant la seva obra de teatre amb una visita al centre d’ajuda internacional de Tous.

  • LA MARATÓ DE TV3 BATEGA A L’INS GUINOVARDA

Durant el mes de desembre, els alumnes de 4t d’ESO, Serveis Comercials i TAPSD de l’INS Guinovarda van rebre unes sessions de difusió sobre la salut cardiovascular, organitzades per la Fundació La Marató de TV3.

Diferents professionals de la salut, a partir d’un vídeo divulgatiu, van apropar l’alumnat a la realitat mèdica i humana de les malalties cardiovasculars i els van fer veure que poden afectar qualsevol persona i arribar sense donar cap avís.

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.