L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

25/10/2022

ESPAIVERD DE L’INS GUINOVARDA AVANÇA AMB PAS FERM CAP A L’ESCOLA VERDA

La comissió EspaiVerd de l’Institut Guinovarda continua fent camí vers l’Escola Verda. És per això que han elaborat un cartell on es demana col·lobaració per dur-lo a terme. L’EspaiVerd és de tots i per conscienciar tota la comunitat educativa ha llançat uns missatges que reflecteixen la necessitat de fer un esforç per estalviar llum i d’aigua, usar d’envasos reutilitzables, mantenir el pati sempre net i reciclar correctament.

COMENCEN ELS REPTES CIENTÍFICS A L’INS GUINOVARDA

Dilluns, 17 d’octubre, els alumnes de 1r de Batxillerat científic de l’Institut Guinovarda de Piera van participar en el taller virtual Com es fa un medicament, organitzat pel Parc Científic de Barcelona de la UB.

Tres investigadors  del PCB van explicar-los les fases del desenvolupament d’un medicament com a tasca inicial per realitzar una activitat STEM en la matèria optativa Reptes científics.    

LA RESIDÈNCIA LUX VISITA L’INS GUINOVARDA

Dimecres, 19 d’octubre, els professionals i usuaris de la Residència Lux van visitar l’Institut Guinovarda de Piera. Els alumnes de 1r del CFGM de Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència (TAPSD) van rebre una explicació sobre el funcionament de la residència i van escoltar de la gent gran la seva experiència tant dins com fora de la llar.    

MONTSERRAT ES VESTEIX DE TARONJA

Els dies 7, 14 i 21 d’octubre, els alumnes de 1r i 3r d’ESO i 1r de Batxillerat van pujar a Montserrat. Els de secundària seguiren el camí de les Bateries i el de les Feixades i els de Batxillerat sortiren des del Monestir fins a coronar el cim de Sant Jeroni.

En les tres rutes, l’alumnat va gaudir de les vistes panoràmiques i de la natura dels voltants. A més, la meteorologia d’aquests dies no va impedir la diversió i la bona convivència entre els alumnes i els professors acompanyants.

L’INS GUINOVARDA CONEIX DE PRIMERA MÀ RACONS EMBLEMÀTICS DE LA VILA

Dilluns, 24 d’octubre, els alumnes de 2n d’ESO de l’optativa Comunica’t de l’INS Guinovarda de Piera van visitar alguns dels llocs més emblemàtics de la vila. Es van aturar en aquells espais on les mans eren molt importants. Primer, l’estació de trens. El Joan Albert, conductor de trens jubilat, els va explicar la importància que tenien per conduir els trens. Després, la bòbila, on el Martí Coral, exalumne del centre, els va contar com funcionava i l’important que eren per treballar el fang. El recorregut va finalitzar al safareig de la Font del Canyar, on es va remarcar el seu valor en aquestes tasques domèstiques.

L’objectiu d’aquesta activitat és que l’alumnat d’aquesta optativa, que compta amb la col·laboració de l’Isaac Posadas, un altre exalumne de l’institut, treballi la crònica per després poder redactar-ne una sobre com fan servir les mans durant vint-i-quatre hores.

L’INS GUINOVARDA S’APROPA A LA TELEVISIÓ

Els dies 13 i 20 d’octubre els alumnes de 3r d’ESO de l’optativa Guinovisió, espai audiovisual van participar en dues sessions, on l’Oriol Julià, exalumne de l’institut, els va explicar com es realitza un fals tràiler. El primer dia els alumnes van fer la fase de gravació i de muntatge per grups i el segon, l’Oriol el va aprofitar per donar consells per millorar les edicions dels vídeos.

Aquesta activitat va servir perquè els alumnes descobrissin el món audiovisual i  s’apropessin al de la televisió des d’aquesta optativa. A més, fou una experiència molt enriquidora.

L’Oriol Julià estudià un CFGM d’imatge i so i un CFGS d’edició d’imatge i vídeo. Actualment, té la seva pròpia productora Cosmos Productions i el seu pròxim objectiu és estudiar a l’ESCAC de Terrassa.

 

 

Arxius adjunts

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.