L’actualitat

< Tornar al llistat

Canvi de marxa a Piera

10/10/2022

Un total de 276 alumnes de la vila van participar en aquesta iniciativa que vol conscienciar el jovent de les causes i conseqüències dels accidents de trànsit

El Teatre Foment de Piera va acollir el passat dimecres 5 d’octubre una activitat educativa anomenada ‘Canvi de marxa’. Es tracta d’una iniciativa que pretén conscienciar el jovent de les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, i fomentar, al mateix temps, conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. L’activitat està impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport de l’Ajuntament de Piera. 

‘Canvi de marxa’ vol apel·lar a la moderació del jovent, sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes. Tots ells van demanar als joves que minimitzessin els riscos i fossin pudents tant si són conductors com si van d’acompanyants. També els van demanar que tinguessin molta precaució amb l’ús del patinet i els van recordar que no són una joguina i que cal complir unes normes de circulació.

En l’acte van participar-hi un total de 276 alumnes de la vila, tots ells estudiants de 4t d’ESO de l’INS Guinovarda, l’Institut Escola Piera i l’E.A. Apiària, així com nois i noies dels PFI-PTT de l’Anoia Sud i del Cicle Formatiu de Grau Bàsic de l’INS Guinovarda. Van assistir-hi també diverses autoritats com el regidor d’educació i seguretat ciutadana de l’Ajuntament de Piera, Josep Maria Rosell, i el president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes. 

Aquesta activitat té una gran acollida entre els centres educatius i un fort impacte entre els assistents per aquest motiu ja s’està treballant amb la fundació Mutual de Conductors per poder-la organitzar cada curs.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.