L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

06/04/2022

ELS ALUMNES DE 4t D’ESO DE L’INS GUINOVARDA REBEN INFORMACIÓ SOBRE ELS ESTUDIS POSTOBLIGATORIS

Els alumnes i professors de 2n de Batxillerat i de CFGM de l’Ins Guinovarda van aprofitar l’última setmana de març per presentar als alumnes de 4t d’ESO els estudis postobligatoris que poden cursar en el seu centre. Van conèixer de primera mà els tres itineraris de batxillerat i els cicles d’Atenció a persones en situació de dependència i de Sistemes microinformàtics i xarxes.

ELS ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA PARTICIPEN EN UN TALLER SOBRE CONDUCTES PERILLOSES

 Durant el mes de març, els alumnes de 1r de Batxillerat i de CFGM de l’Ins Guinovarda van participar en un taller de conscienciació sobre conductes perilloses, organitzat pel Cos dels Mossos d’Esquadra.

Es va incidir en què l’adolescència és una etapa perillosa pel que fa al consum de drogues, violència i conductes antisocials, que col·loquen el jovent en una situació de vulnerabilitat. També es va remarcar que aquests comportaments poden generar conseqüències negatives per a la persona i poden convertir-se en una seriosa amenaça per a la convivència social.

ELS ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA REBEN UNA XERRADA SOBRE DROGUES I LLEIS

 Entre els mesos de gener i març, els alumnes de 4t d’ESO i del CFGB de l’Ins Guinovarda van assistir a unes xerrades organitzades pel Cos dels Mossos d’Esquadra sobre drogues i lleis. A cada sessió, van rebre informació sobre les drogues legals i il·legals, sobre el seu consum, tinença o possessió i la normativa vigent a Catalunya.

Se’ls va explicar quines actuacions es duien a terme quan es detectava un delicte de tràfic o afavoriment del consum de drogues i/o substàncies estupefaents.

Durant aquestes xerrades, els alumnes van poder resoldre qualsevol dubte relacionat amb alguns comportaments dels menors i segons les seves possibles experiències personals.

ELS ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA PARTICIPEN EN UN TALLER DE SALUT MENTAL

Durant el segon trimestre els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat van assistir a un taller de salut mental organitzat per professionals del CAP de Piera. A partir d’unes dinàmiques de grup, els alumnes van aprendre que la salut mental és un estat de benestar i que han d’utilitzar les seves capacitats per fer front a l’estrès del dia a dia. Aquestes dinàmiques els van proporcionar recursos per superar l’aparició de sentiments, sensacions, emocions... que poden afectar la capacitat d’afrontar el dia a dia i perjudicar les relacions laborals, personals o familiars.

 

 

 

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.