L’actualitat

< Tornar al llistat

Un taller de Bàsquet Beat impartit per l’Aula Municipal de Música

23/03/2022

L’activitat, que era una de les propostes organitzades per commemorar Santa Cecília, està destinada a l’alumnat d’ESO i al jovent dels Plans de Transició al Treball

L'Aula Municipal de Música ha organitzat, un any més, els tallers de Bàsquet Beat per alumnes d'ESO i dels Plans de Transició al Treball (PFI-PTT) de Piera. Aquesta activitat és un mètode d’aprenentatge de música que funciona a través de pilotes de bàsquet, que actuen com a instrument musical i com a eina de dinamització social.

En aquests tallers, la pilota de bàsquet s'utilitza a través dels sons que pot emetre. Diferents professors de l’Aula s’encarreguen d'ensenyar uns continguts musicals molt elementals amb l'objectiu de finalitzar el taller realitzant una creació col·lectiva en format de composició o peça musical. El treball en equip és bàsic: l’alumnat munta una orquestra rítmica on cada bot és important i on s’han de tenir molt en compte les aportacions de la resta de companys. El professorat s'encarrega d’encaminar els aprenentatges cap als interessos i possibilitats que els alumnes proposen.

Aquests tallers, que inicialment estaven previstos per commemorar la diada de Santa Cecília, patrona dels músics, són possibles gràcies a la col·laboració del Club de Bàsquet Piera i dels centres educatius que cedeixen les pilotes de bàsquet i faciliten la logística.

Arxivat a: AMM

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.