L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda

16/03/2022

ALUMNES DE L’INS GUINOVARDA APRENEN ROBÒTICA A LA UPC

Dijous, 10 de març, els alumnes de l’optativa de programació de 4t d’ESO i els de 1r de batxillerat tecnològic de l’INS Guinovarda van participar en un taller de robòtica, organitzat per l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa.

Amb aquest taller, els alumnes van apropar-se al món de la computació física i la robòtica i van construir, modificar i/o ampliar robots a partir de Robots LEGO Mindstorms.

Alguns dels objectius d’aquest taller pràctic van ser, entre d’altres, l’apropament del món de la robòtica als estudiants amb coneixements tècnics, l’observació del funcionament de diferents sensors i dels actuadors que pot controlar el motor i, sobretot, l’experimentació amb la programació i la mecànica dels robots.

Amb aquest taller, també es va aconseguir que l’alumnat desenvolupés la seva imaginació i creativitat a l’hora de construir i programar els robots.

ELS ALUMNES DE 4T D’ESO DE L’INS GUINOVARDA VISITEN LA COLÒNIA VIDAL

Dimecres, 9 de març, els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Guinovarda van viatjar a principis del segle XX per conèixer com es treballava i vivia a una colònia tèxtil. Van desplaçar-se a Puig-Reig (Berga) per fer una visita guiada pels moments de màxima esplendor de la Colònia Vidal.

El recorregut el van iniciar a l’antic cinema de la colònia amb un audiovisual que els va introduir en l’època i van poder conèixer el teixit industrial de Catalunya.

Després van visitar diferents punts del recinte: pis dels treballadors, safareig dels vius i dels morts, peixateria, dutxes comunitàries, la primera sucursal de Caixa de Manresa, l’escola dels nens, l’exposició permanent i el casal de la dona.

I per acabar, van dirigir-se a la zona industrial (les turbines, la màquina de vapor i la nau del tèxtil) on se’ls va explicar el procés de transformació del cotó amb màquines centenàries.

L’INS GUINOVARDA ESQUIA A LA MASELLA

El 3 i 4 de març els alumnes de 2n d’ESO de l’INS Guinovarda van anar a esquiar a l’estació d’esquí de La Masella. Durant aquests dos dies, van practicar un esport d’hivern i gaudiren dels paisatges que els brindava els Pirineus.

Durant la seva estada, van aprendre a esquiar sota la supervisió dels monitors i també l’aprofitaren per visitar Bellver de La Cerdanya.

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.