L’actualitat

< Tornar al llistat

Alumnes de l'INS Guinovarda passegen pels camins de Don Quijote de la Mancha

22/02/2022

Divendres, 18 de febrer, els alumnes de 1r de Batxillerat de l’INS Guinovarda que cursen la matèria de Literatura Castellana van realitzar la ruta de El Quijote per Barcelona, un itinerari literari on els alumnes van poder resseguir les petjades de Don Quijote de la Mancha i de Miguel de Cervantes per la ciutat comtal.

Primer van anar a la Biblioteca Nacional de Catalunya, on van visitar el Fons cervantí, una sala on es guarden uns tres mil volums dels trenta-tres mil que componen el fons, un dels més importants del món.

Van poder veure facsímils de primeres edicions, llibres en miniatura i edicions monumentals. Tot relacionat amb la novel·la El Quijote i l’obra de Miguel de Cervantes.

Després van iniciar la ruta visitant els diferents llocs que tenen importància en l’obra: el carrer Perot lo Lladre, el call, La Rambla fins arribar al Passeig de Colom on van viure l’última batalla de don Quijote amb el Caballero de la Blanca Luna.

El llibre i les explicacions sobre la Barcelona de l’època van ser molt interessants i van reforçar la lectura d’aquesta gran obra.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.