L’actualitat

< Tornar al llistat

Laura Vega ofereix una xerrada sobre "La dona en creació musical" a l’INS Guinovarda de Piera

03/11/2021

Els dies 7 i 9 d’octubre, la compositora Laura Vega va parlar als alumnes de l’optativa de música de 3r d’ESO sobre la falta de referents femenins en tots els estils musicals i en els programes de les orquestres simfòniques professionals de música clàssica.

També va fer referència als projectes que estan desenvolupant associacions de dones compositores de tota Espanya. Un d’aquests projectes, on ella està involucrada, és Música de dones a les aules. La xerrada finalitzà amb uns apunts sobre la seva trajectòria com a compositora i presentà la seva última obra Galdosiana, estrenada el 4 de gener al Teatro Pérez Galdós de Las Palmas de Gran Canaria, de la qual els assistents en gaudiren d’algun fragment.

 

Per preparar la xerrada, els alumnes de l’optativa realitzaren un treball d’investigació sobre la vida i obra de l’autora i la falta de referents femenins en la música. Amb la recerca, descobriren dones amb gran talent, però que van passar desapercebudes en l’època que els va tocar viure. A més,  van poder veure com una persona com nosaltres, de família humil, amb pocs recursos econòmics, va aconseguir, amb lluita, esforç i estudi, el seu somni: arribar a ser una compositora de música clàssica de renom.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.