L’actualitat

< Tornar al llistat

Obert el període de sol·licituds dels ajuts per al transport escolar 2020-2021

12/07/2021

L’Ajuntament ofereix una línia d’ajuts a les famílies de l’INS Guinovarda i de l’escola Herois del Bruc, amb fills usuaris del transport escolar, que no poden gaudir de la gratuïtat del servei

Ja està publicada la convocatòria d’ajuts destinats a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil que han fet ús del servei de transport escolar no obligatori que gestiona el Consell Comarcal durant el curs 2020-2021. Les persones beneficiàries són l’alumnat escolaritzat a l’INS Guinovarda i a l’escola Herois del Bruc que estudien de P3 a 4t d’ESO als quals, segons la normativa d’ús del servei, no els correspon la gratuïtat del transport. Fins ara, l’Ajuntament subvencionava el 33,33 % del cost del servei en el cas del primer fill o filla, i el 100 % en el cas del segon o més. A partir d’ara, el consistori atorgarà un ajut del 100 % en tots els casos per a garantir la gratuïtat del transport amb la voluntat d’ afavorir la igualtat d’oportunitats educatives i avançar en la cohesió social, al mateix temps que es redueixen les desigualtats per qüestions geogràfiques.

Per poder optar a aquestes subvencions l’alumne haurà d’estar empadronat a Piera, no tenir cap altre ajut per aquest mateix concepte, ser usuari del transport escolar i estar al corrent del pagament del servei. La concessió dels ajuts es farà per ordre de presentació de les sol·licituds, sempre i quan compleixin els requisits establerts en les bases, i fins que s’esgoti el crèdit pressupostari.

Pel curs 2021-2022, els usuaris hauran de sol·licitar el servei prèviament al Consell Comarcat (http://www.anoia.cat/departaments/ensenyament/sollicitud-transport-escolar/) i fer el seu pagament com sempre a l'espera d'una nova convocatòria on podrà sol·licitar de nou un ajut i, per tant, l'abonament del cost del servei.

Ajuts per als alumnes d’estudis postobligatoris

Els ajuts pretenen fomentar la continuïtat educativa dels nois i noies que finalitzen l’ESO, atès que la distribució territorial de la vila fa que la majoria de l’alumnat que vol seguir formant-se de manera reglada necessiti un mitjà de transport per a desplaçar-se. Així mateix, les subvencions volen contribuir a garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats de l’alumnat de Piera.

Per poder optar a aquestes beques l’alumne ha d’estar empadronat i residir a Piera, tenir de 16 a 25 anys, estar matriculat en ensenyaments postobligatoris en un centre docent públic de Catalunya i en totes les matèries curriculars del curs corresponent. D’altra banda, la distància entre el domicili habitual i el centre haurà de ser superior a dos quilòmetres i no es podran tenir altres titulacions acadèmiques d’igual o superior nivell. La concessió de l’ajut dependrà també de la renda familiar anual.

La subvenció es fixarà segons quina sigui la distància entre el domicili habitual i el centre:

• Distància superior a 2 Kms i inferior a 13 kms: 100 €
• Entre 13 i 30 kms: 150 €
• A partir dels 30 kms: 250 €

El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el dia 30 de juliol i el tràmit s’haurà de realitzar, preferentment, a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Piera. Trobareu tota la documentació i informació per realitzar els tràmits al web municipal i a www.pieraeduca.cat.

Arxius adjunts

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.