L’actualitat

< Tornar al llistat

Es posa en marxa el projecte de parelles lingüístiques

03/06/2021

La iniciativa vol posar en contacte a persones del territori amb joves que han migrat sols amb l’objectiu de potenciar l’ús de la llengua catalana a nivell oral

Aquest any es posa en marxa el projecte de parelles lingüístiques que impulsen de manera conjunta l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Anoia. L’objectiu és potenciar l’ús de la llengua catalana en l'àmbit oral entre el jovent de la vila i, al mateix temps, millorar la cohesió social a través d’una activitat d’intercanvi cultural.

El projecte consisteix en posar en contacte persones del territori amb joves que han migrat sols i que resideixen al centre Castell de Fang de Piera. Les trobades presencials tindran una durada d’una hora i es faran un cop per setmana en un entorn còmode i segur. Les persones voluntàries, que tindran el rol de mestres, seran les encarregades de donar conversa als aprenents. En tot moment es comptarà amb el suport d’un tècnic que oferirà recursos per a que les converses puguin fluir, i es facin en un entorn lúdic i agradable.

Des de l’Ajuntament s’espera que l’experiència sigui rebuda molt positivament i que els participants del projecte puguin enriquir-se coneixent diferents cultures i aprenent a valorar l’esforç que fan els conciutadans per aprendre la llengua i fer-ne un bon ús.

Les persones interessades en participar-hi es poden inscriure a bit.ly/parellespiera. Des de l’Ajuntament es posaran en contacte amb les persones que hagin omplert el formulari per informar-les sobre el desenvolupament del projecte, que es durà a terme segons la disponibilitat que hi hagi de persones usuàries i voluntàries.

 

Accés a la inscripció

 

Arxius adjunts

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.