L’actualitat

< Tornar al llistat

L’Ajuntament garanteix la gratuïtat del transport escolar

06/04/2021

El ple municipal ha aprovat inicialment les bases per subvencionar el 100 % del cost del servei a l’alumnat de P3 a 4t d’ESO de l’INS Guinovarda i l’escola Herois del Bruc

El consistori pierenc ha aprovat inicialment les bases que regulen l’atorgament d’ajuts destinats a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil que fan ús del servei de transport escolar no obligatori que gestiona el Consell Comarcal. Les persones beneficiàries són l’alumnat escolaritzat a l’INS Guinovarda i a l’escola Herois del Bruc que estudien de P3 a 4t d’ESO als quals, segons la normativa d’ús del servei, no els correspon la gratuïtat del transport. Fins ara, l’Ajuntament subvencionava el 33,33 % del cost del servei en el cas del primer fill o filla, i el 100 % en el cas del segon o més. A partir d’ara, el consistori atorgarà un ajut del 100 % en tots els casos per a garantir la gratuïtat del transport amb la voluntat d’ afavorir la igualtat d’oportunitats educatives i avançar en la cohesió social, al mateix temps que es redueixen les desigualtats per qüestions geogràfiques.

Per poder optar a aquestes subvencions l’alumne haurà d’estar empadronat a Piera, no tenir cap altre ajut per aquest mateix concepte, ser usuari del transport escolar i estar al corrent del pagament del servei. La concessió dels ajuts es farà per ordre de presentació de les sol·licituds, sempre i quan compleixin els requisits establerts en les bases, i fins que s’esgoti el crèdit pressupostari.

Aquestes bases s’han aprovat de manera inicial. Ara s’obre un període de 30 dies per tal que les persones que ho desitgin puguin presentar-hi al·legacions. Un cop l’aprovació sigui definitiva es publicarà la convocatòria, que determinarà el termini per a la presentació de sol·licituds. Els impresos oficials estaran a disposició de les famílies en el Centre de Serveis La Bòbila i en els webs www.pieraeduca.cat i www.viladepiera.cat.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.