L’actualitat

< Tornar al llistat

Créixer en família

29/03/2021

I si els nens i nenes vinguessin al món amb un manual d'instruccions? Ser pares i mares, avui en dia, no és un paper fàcil ni existeix un manual únic que serveixi per enfocar amb èxit la tasca educativa de les famílies. Són molts els dubtes que s'han d'afrontar, com diferents les circumstàncies que envolten cada família.

El programa Créixer en família ofereix espais de suport, virtuals i presencials, als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l'educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies.

Quants cops, com a pares i mares, ens hem preguntat si som els únics que ens sentim insegurs? Si hi ha altres maneres d'educar? O quines actituds són les que poden afavorir la resolució de conflictes amb els fills i filles?

Aquest cicle s'emmarca en el programa "Créixer en família" del Departament de Treball, Afers Socials i Família i està dirigit a orientar i donar eines  a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva, amb l'objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors. Ofereix cicles de tallers, que pretenen ser espais d'intercanvi d'experiències entre pares i mares amb fills i filles d'edats similars, guiats per professionals experts en la formació de famílies en què les prioritats són reflexionar en relació amb per què educar, què fer i com fer-ho.

Els tallers consten de 6 sessions de dues hores al voltant de temàtiques i conceptes com ara: afecte, autonomia, autoritat, estratègies educatives, resolució de conflictes, responsabilitats en l'àmbit domèstic, el lleure i l'entorn, el paper educatiu de l'escola i la família extensa, etc. 

El programa també ofereix espai d'intercanvi entre les famílies un calaix de cursos amb eines per aplicar la parentalitat positiva.

DATES: 8, 15, 22 abril i 6, 13 i 20 de maig

HORARI: de 15 a 16,45 hores.

PROFESSIONAL: Laura Santiago Rodríguez.

Si esteu interessats envieu e-mail (Necessites javascript per veure aquest correu-e). De moment es farà telemàtic.

 

 

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.