L’actualitat

< Tornar al llistat

GUINOVARDA REPORT

19/02/2021

El periodisme és una de les activitats més importants per a qualsevol societat, i una de les més boniques. Gràcies al periodisme, les persones podem viure informades de tot allò que passa al nostre voltant, podem formar-nos opinions sobre temes diversos (sempre que tinguem un bon sentit crític, és clar), podem contrastar dades, fets, informacions que poden tenir més d’una interpretació depenent de qui ens les expliqui...

En definitiva, el periodisme té la tasca magna de fer que les ciutadanes i ciutadans puguem estar en contacte amb la realitat i al dia amb tot allò que ens afecta de manera directa o indirecta. Per això, el món necessita bons periodistes, gent formada i amb criteri, que sàpiguen tant aconseguir la informació com explicar-la i transmetre-la.
L’Institut Guinovarda és conscient del valor d’aquesta tasca i, al llarg d’aquest curs 2020/2021, ha posat en marxa la creació d’una  revista virtual en què l’alumnat de 2n d’ESO és qui pren el rol protagonista i, càmera al coll i llibreta en mà, es dedica a informar de tot allò que afecta el centre educatiu i que, per tant, interessa a tothom qui hi estudia i hi treballa. A la revista, batejada amb el nom de Guinovarda Report, podem trobar des d’entrevistes a docents del centre fins a articles d’opinió, passant per notícies d’interès general queinformen sobre temes diversos i de proximitat, com les xerrades i activitats que es realitzen a l’institut o com està afectant la  pandèmia al desenvolupament del curs.
Aquesta iniciativa, impulsada des del departament de llengües de l’institut, neix a proposta d’un antic alumne, el periodista pierenc  Isaac Posadas (La motxilla taronja), que és l’encarregat de coordinar el projecte, del qual n’és l’editor, i de revisar, maquetar i publicar els diferents escrits que l’alumnat va pujant a la web de la revista, a la qual es pot accedir a través de l’enllaç  revista Guinovarda Report  
Com la majoria dels projectes que es realitzen, la Guinovarda Report necessita d’un finançament i, en aquest aspecte, l’Institut Guinovarda ha d’agrair a la seva AMPA el suport econòmic que els està donant per tal de poder-la mantenir.
Qui sap si algun d’aquests alumnes de 2n d’ESO, gràcies a aquesta experiència, trobarà en el periodisme la seva vocació i, d’aquí a uns anys, contribuirà a la cerca i la difusió de la veritat perquè les persones que habitem el món puguem estar-ne ben assabentades i no se’ns pugui prendre el pèl.

 

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.