L’actualitat

< Tornar al llistat

Garantint una mobilitat segura camí de l’escola

21/01/2021

Es presenten els resultats d’un estudi que pretén establir rutes segures per tal que els infants puguin desplaçar-se fins als centres educatius a peu o en bicicleta

L’Ajuntament de Piera treballa en el projecte «Camí Escolar», que vol afavorir els desplaçaments segurs dels infants, a peu o en bicicleta, i potenciar-ne l’autonomia personal. En el marc d’aquest projecte, el passat 18 de gener es van presentar els resultats d’un estudi que afecta l’entorn de l’Institut Escola Piera i l’EA Apiària.

El primer pas d’aquest estudi va ser fer una diagnosi de la situació. La recollida d’informació es va fer a través d’enquestes a l’alumnat per a conèixer-ne els hàbits i identificar els problemes amb què es troba en els seus desplaçaments. Els centres educatius també van fer arribar un qüestionari a les famílies. Així mateix, es va fer un inventari de seguretat viària i accessibilitat. Amb les dades recollides, s’ha establert quins són els recorreguts més utilitzats, s’han detectat els punts més conflictius i s’ha elaborat un pla que estableix diferents actuacions tècniques, educatives i divulgatives que l’Ajuntament haurà d’estudiar per garantir que siguin viables.

Entre les propostes que planteja l’estudi hi ha la instal·lació de nova senyalització per a alertar els conductors que accedeixen a un entorn escolar, la implantació de nous passos de vianants, l’arranjament de les voreres, la millora de la visibilitat en les cruïlles i altres zones de pas, la pacificació d’alguns carrers o la possibilitat l’implantar places de «petó i adéu».

L’elaboració de l’estudi ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: PEEP

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.