L’actualitat

< Tornar al llistat

Piera s’adhereix a la campanya ‘Dents fortes i sanes’

21/12/2020

La iniciativa, impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, té com a objectiu prevenir les càries i promoure hàbits saludables entre els infants de 1r de primària

L’Ajuntament de Piera se suma a la campanya ‘Dents fortes i sanes’. Es tracta d’una iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) per fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties de la boca. A Piera hi participen 146 infants de les diferents escoles de la vila.

En el marc de la campanya, s’ha distribuït un estoig d’higiene oral entre l’alumnat de primer de primària. Es tracta d’un estoig de plàstic perforat per evitar la humitat, amb un espai reservat per a identificar-lo amb el nom i la classe de l’infant a fi d’evitar possibles intercanvis. Aquest estoig inclou un raspall infantil petit, per poder arribar a les zones més inaccessibles, i de filaments suaus, i un tub de pasta dental fluorada de 50 grams. El fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries. Pel que fa a la quantitat de dentifrici que cal utilitzar en aquesta edat, és suficient una quantitat similar a la mida d’un pèsol.

Aquesta campanya està destinada a l’alumnat de primer de primària perquè aquests infants tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i mantenir aquest hàbit de salut oral durant la resta de la vida.

Arxius adjunts

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.