L’actualitat

< Tornar al llistat

Fent de les escoles un espai segur

18/12/2020

L’Institut Escola Piera participa en un audiovisual elaborat pel Departament d'Educació que vol agrair l’esforç de tota la comunitat educativa per fer dels centres un lloc segur.

L’Institut Escola Piera ha estat un dels centres escollits pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per aparèixer en l’audiovisual de la campanya ‘Escoles Obertes. Escoles Segures’. En aquest vídeo, en el qual surten alumnes, professors, personal administratiu i de serveis així com les instal·lacions del centre educatiu de Piera, s'agraeix l'esforç de tots i totes per haver superat aquest primer trimestre del curs 2020-2021 i fer dels centres un lloc segur.

Ahir, en roda de premsa, el conseller d'Educació,  Josep Bargalló, va fer un balanç positiu del primer trimestre del  curs escolar i va remarcar la importància de l’esforç col·lectiu per mantenir les escoles obertes. En aquestes mesos els centres educatius han mantingut l’activitat lectiva, i s'han aplicat en tot moment les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries. L’objectiu del Govern ha estat i és garantir el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats per a tots els infants i joves i, és per això, que des del primer moment ha apostat per tenir les escoles obertes, tot i les dificultats que ha comportat la COVID-19.

En aquesta roda de premsa també es va comunicar que el proper dia 8 de gener serà festiu en el calendari escolar i que, per tant, la tornada de vacances es farà el dilluns dia 11. Fins al moment s’ha demostrat que el contagi dins de l’escola és pràcticament inexistent, però és sensible a l'afectació que el virus estigui produint al seu entorn. Segons els experts sanitaris, començar el dia 11 enlloc del 8 és una mesura preventiva que facilitarà que els contagis que s'hagin pogut produir durant el dia de Reis i la seva vigília aflorin amb tots els professionals educatius i alumnes fora de l'escola, la qual cosa comportarà una reducció dels riscos i un menor confinament de grups estables de convivència.

 

Escoles Obertes. Escoles Segures. Final 1r trimestre curs 2020-2021

 

Escoles Obertes. Escoles Segures. Final 1r trimestre curs 2020-2021 (primària)

 

Escoles Obertes. Escoles Segures. Final 1r trimestre curs 2020-2021 (secundària)

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.