L’actualitat

< Tornar al llistat

Centres educatius de la vila s’adhereixen al programa Escoles Verdes

09/12/2020

L’escola bressol El Gall Mullat i l’escola Herois del Bruc treballen per implementar noves accions en matèria de sostenibilitat i educació ambiental

Aquest curs dos centres educatius de la vila s’han sumat al programa Escoles Verdes. Es tracta de l’escola bressol municipal El Gall Mullat i l’escola Herois del Bruc. Aquest trimestre, els dos centres han rebut una formació específica per tal de guiar-los en el desenvolupament del projecte. Les escoles han hagut de recollir quines accions estan duent a terme i quines voldran implementar en matèria de sostenibilitat i educació ambiental.

El programa sorgeix com un compromís de la Generalitat de Catalunya per donar suport a tots els centres educatius que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Es planteja tres grans objectius: ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l'entorn, etc.); promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn; i afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

La Xarxa d'escoles verdes de Catalunya aglutina el conjunt de centres educatius que s'han adherit al programa i han obtingut el Distintiu d'Escola Verda. Vol ser un instrument que permeti la gestió de la informació per part dels propis centres de la xarxa i dels agents que intervenen en la seva coordinació així com facilitar l'intercanvi d’experiències.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.