L’actualitat

< Tornar al llistat

Eleccions al Consell d’Infants i Adolescents de Piera

02/12/2020

Els centres educatius de la vila escullen aquests dies els seus representants en aquest òrgan de participació ciutadana

Les escoles i centres de secundària de la vila estan celebrant aquests dies les eleccions per escollir els seus representants en el Consell d’Infants i Adolescents de Piera. Els membres que el curs passat feien sisè de primària i segon d'ESO deixen de formar part d’aquest òrgan i entren nous membres dels cursos de cinquè de primària i primer  d'ESO, que podran formar part del consell durant un termini de dos cursos. Els que acaben sisè, però, tenen l'oportunitat de continuar formant part del consell si són escollits en la secundària.

Els centres han rebut unes pautes de com celebrar els comicis i la informació necessària per tal de traslladar-la als candidats. Normalment són els integrants del consell els que passen per les aules per tal d'explicar què és aquest `rogan, què suposa ser-ne membre i el seu funcionament, a més d’animar els companys a formar-ne part. Enguany, però, per les mesures de prevenció de la COVID-19, això no ha estat possible. Per aquest motiu han volgut elaborar un vídeo per tal que els alumnes de cinquè i primer d'ESO del municipi el vegin i s'animin a presentar-se com candidats.

El Consell d'Infants és un òrgan de participació ciutadana, de caràcter consultiu i la seva funció és aportar als responsables polítics del municipi la visió que tenen els infants sobre la ciutat ila realitat que els envolta, perquè la seva opinió es tingui en compte a l’hora de prendre decisions que els afecten com a ciutadans.

La propera sessió plenària serà el proper 16 de desembre i es farà via telemàtica. En aquesta es presentaran els nous membres, es començarà a posar fil a l'agulla en els temes que voldran treballar aquesta legislatura i s'escolliran les persones que representaran Piera en el Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC). 

Podeu veure el vídeo que han elaborat els membres del consell en l’enllaç adjunt.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.