L’actualitat

< Tornar al llistat

La Generalitat es compromet a construir un edifici nou a l’Institut Escola

05/11/2020

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, s’ha desplaçat avui a Piera i ha anunciat aquest compromís després de visitar les instal·lacions del centre

Aquest matí, Piera ha rebut la visita del conseller d’Educació, Josep Bargalló, qui s’ha compromès a tirar endavant el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament per a la construcció d’un nou edifici a l’Institut Escola Piera. Bargalló s’ha reunit primer al Teatre Foment amb l’alcalde, Jordi Madrid, i el regidor d’educació, Josep Maria Rosell, on també ha signat en el llibre d’honor. També hi eren presents la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Dolors Colell, i la cap del gabinet del conseller, Neus Fornells.

En primer lloc han parlat de l’estat de l’Institut Escola de Piera i de les actuacions que hi caldrà dur a terme. A continuació s’han desplaçat al centre on han visitat les instal·lacions i s’han reunit amb l’equip directiu, amb Txema Serrano, director de l’Institut Escola i Pep Vazquez, cap d’estudis. Durant la trobada s’ha posat en comú com ha estat la integració dels dos centres en un projecte únic, amb dues direccions que coincideixen des d’un punt de vista pedagògic i tenen una mateixa visió de futur. Així mateix, el conseller ha assegurat que caldrà enderrocar una part de l’edifici vell i construir-ne un de nou, unes obres d’adequació que permetran retirar els dos mòduls prefabricats actuals.

El centre s’ha estrenat aquest curs 2020-2021, fruit de la fusió de l’Escola Les Flandes i l’Institut Salvador Claramunt. Actualment reuneix 20 grups d’educació infantil i primària i 8 grups d’ESO, amb un total de 655 alumnes. El conveni de col·laboració que subscriuran les dues administracions serà d’un import de 2,73 milions d’euros, la major part dels quals seran aportats pel Departament d’Educació. 

La visita d’avui també ha servit per parlar d’altres temes com la necessitat d’incorporar un nou cicle formatiu més a Piera i la possibilitat d’obrir els patis de les escoles fora de l’horari lectiu per poder dur a terme altres activitats formatives o de lleure per a la ciutadania.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.