L’actualitat

< Tornar al llistat

Tret de sortida al curs escolar 2020-2021

15/09/2020

L’Ajuntament ofereix suport als centres educatius facilitant-los material per a garantir les mesures de seguretat i reforçant el servei diari de neteja i desinfecció

Avui, 14 de setembre, s’ha posat en marxa un nou curs escolar amb més nervis, inseguretats i alegria pels retrobaments que en altres anys. Les mascaretes, les distàncies de seguretat, les entrades esglaonades i els termòmetres han pres el protagonisme en una tornada a l’escola esperada des de fa mig any. Aquest curs, els centres educatius han hagut d’elaborar un pla d’organització per a l’obertura en el marc de la pandèmia seguint les instruccions de les administracions educatives i sanitàries pertinents. En aquest protocol les escoles han inclòs aspectes diversos com l’organització dels grups i els espais, els esglaonaments d’entrades i sortides, la higiene, la utilització dels patis o l’oferta d’activitats extraescolars, entre d’altres. Els plans també han de recollir com es reforçaran la neteja, la ventilació i la desinfecció del centre i dels espais comuns així com la manera de garantir l’accés a gel hidroalcohòlic i/o sabons allà on sigui necessari.

Des de l’Ajuntament de Piera s’ha donat suport als centres per tal de garantir les mesures de seguretat, facilitant-los material com tanques, dispensadors de gel i sabó o càmeres termogràfiques i termòmetres. Així mateix, donada l’excepcionalitat de l’emergència sanitària causada per la COVID-19 i donat que es competència municipal el manteniment dels centres educatius públics, el consistori reforçarà i ampliarà el servei de neteja de les escoles públiques amb una dotació de 103.353,97 euros que permetrà contractar cinc persones que netejaran i desinfectaran els espais comuns durant l’horari lectiu.

Els centres educatius comptaran amb una persona de referència al Centre d’Atenció Primària per tal de resoldre dubtes i gestionar què cal fer quan un alumne presenti símptomes compatibles amb la COVID-19.

L’Ajuntament de Piera i els centres educatius han treballat i treballaran per garantir que les escoles siguin llocs segurs. En aquesta línia, es vol agrair a tot el personal de les escoles l’esforç i la feina que han realitzat per iniciar aquest curs tan atípic i es demana a tota la comunitat educativa que uneixi esforços per a garantir que es pugui continuar amb l’activitat lectiva amb totes les garanties.

Arxius adjunts

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.