L’actualitat

< Tornar al llistat

Ajuts a les famílies per afrontar les despeses del curs escolar

31/08/2020

S’obren dues convocatòries de beques per a l’adquisició dels llibres de text i per a facilitar l’accés de l’alumnat al servei de transport escolar

L’Ajuntament de Piera ha obert una nova convocatòria d’ajuts per a fer front a la despesa que suposa per a les famílies l’adquisició dels llibres de text i de material escolar. Es poden beneficiar d’aquestes subvencions tots els alumnes de P3 a batxillerat que estiguin empadronats i escolaritzats al municipi, sigui en centres públics o privats concertats. El termini per a presentar les sol·licituds finalitzarà el dia 16 d’octubre del 2020.

D’altra banda, el consistori també  ha aprovat una segona convocatòria d’ajuts per a les famílies que durant el curs 2019-2020 han utilitzat el transport escolar que gestiona el Consell Comarcal. L’Ajuntament destina una partida de 36.000 € per als alumnes de P3 fins al quart d’ESO de l’INS Guinovarda i de l’Escola Herois del Bruc, als quals, segons la normativa d’ús del servei, no correspon la gratuïtat del transport. Es subvencionarà el 33,33 % del cost en el cas del primer fill o filla i el 100 % en el cas del segon o més. Els ajuts pretenen reduir les desigualtats per qüestions geogràfiques. Per poder accedir a les subvencions l’alumne haurà d’estar empadronat a Piera, no rebre cap altre ajut per aquest concepte, ser usuari del transport escolar i estar al corrent del pagament del servei. Hi ha temps per a presentar la sol·licitud fins al 30 de setembre.

En tots dos casos, el tràmit s’haurà de fer, preferentment, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Piera.

Més enllà de donar suport a les famílies i pal·liar l’esforç econòmic que comporta l’inici del curs escolar, les beques també pretenen afavorir la igualtat d’oportunitats en matèria educativa i avançar en cohesió social.

 

Enllaços:

Bases de la convocatòria - Ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material escolar

Bases de la convocatòria - Ajuts per accedir al servei de transport escolar

Arxius adjunts

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.