L’actualitat

< Tornar al llistat

Càpsules formatives per a famílies durant el confinament

28/04/2020

Des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Piera, Piera Educa, s’han organitzat 4 càpsules formatives gratuïtes per a famílies, en format webinar (formació on-line), que tenen per objectiu orientar i ajudar a les famílies en diferents àmbits (psicopedagògic, físic i d’alimentació) per afrontar aquests dies de confinament.

Aquestes formacions es duran a terme els propers dijous -30 d’abril i 7 de maig- i dimarts -5 i 12 de maig- a les 18h, seran gratuïtes i requereixen d’inscripció prèvia omplint el següent formulari (https://forms.gle/B5FD8JuXSLWWsaKu5). Un cop inscrits, rebreu un missatge amb les indicacions a seguir el dia de la formació.

Dijous 30/04/20 a les 18h: Acompanyament a l’infant en època de Covid-19. Ana García

Amb aquesta sessió ens proposem acostar-nos a les famílies amb nens i els reptes que tenen en aquests dies. Parlarem de les dificultats que tant els pares com els nens poden tenir durant el confinament, i posteriorment en la etapa del desconfinament, i com afrontar aquestes dificultats exitosament. Les emocions, els vincles, la conciliació familiar, els problemes conductuals, ...son exemples de qüestions que abordarem. Es donarà espai per a que les famílies puguin consultar els seus dubtes i necessitats, i es facilitaran els recursos adients.

Dimarts 05/05/20 a les 18h: L’alimentació sana pels fills, és possible i fàcil. Astrid Barqué

En aquesta xerrada l’especialista en alimentació saludable, mestra i mare de família, Astrid Barqué, explica de manera pràctica i resumida 5 trucs per fer l’alimentació de casa més saludable i viable amb famílies amb nens. La professional exemplificarà diferents propostes culinàries per donar opcions fàcils i sanes peli àpats de cada dia. 

Durada: 1h aprox + torn de preguntes.

Dijous 07/05/20 a les 18h: Els adolescents i la convivència familiar durant el Covid-19. Ana García

L’adolescència és un moment del cicle vital complex per a la família, tant pel jove com pels pares. El COVID-19 i el confinament derivat han suposat un gran desafiament per a les famílies amb joves, que es troben tancats a casa amb dificultats per trobar el seu espai personal. Abordarem aquest moment vital des d’una perspectiva psicològica on facilitarem informació i recomanacions per a poder millorar la convivència i el benestar de la família. Es reservarà un espai per a poder compartir les inquietuds dels participants i així donar resposta a aquestes necessitats.

Dimarts 12/05/20 a les 18h: Practicar activitat física amb els petits a casa: idees pràctiques i possibles. Astrid Barqué

L’Astrid Barqué és llicenciada en ciències de l’esport, és mestra i és mare i en aquesta xerrada ens explicarà perquè cal donar importància a fer esport en família, i ens resoldrà com podem fer-ho amb idees pràctiques que podrem dur a termes en el nostre dia a dia. Encara que sembli impossible, pot quedar temps per practicar exercici en família i crear salut.

Qui és Ana García Reboto?

Psicòloga Sanitària i diplomada en Fisioteràpia. Experta en Teràpia Familiar Sistèmica, Màster en Musicoteràpia i en Psicoteràpia Integradora Humanista, així com Postgrau en Psicoteràpia Integradora. Terapeuta EMDR. Per complementar la seva formació professional, està en constant aprenentatge assistint a cursos i formacions lligades sempre a l’atenció psicològica. Compta amb una àmplia experiència professional com a psicòloga de nens, joves i adults, des d’un abordatge tant individual com familiar. Actualment treballa en diferents centres privats de psicologia i psicoteràpia de la ciutat de Barcelona.  

Qui és Astrid Barqué?

Diplomada en educació física, llicenciada en ciències de l’esport, coach nutricional i titulada en cuina natural i terapèutica. És professora a la Universitat Internacional de Catalunya en el grau d’educació física i professora experta a la UOC en el postgrau d’alimentació esportiva. Ha creat vitampleni, un projecte empresarial on es dedica a crear contingut d’hàbits saludables per les empreses, fer tallers d’alimentació saludable a l’aula de cuina del seu centre o també de manera ambulant als centres que els hi sol·liciten, i fa equip amb nutricionistes, dietistes, i psiconeuroinmunòlegs del centre vitampleni per fer assessoraments alimentaris personalitzats i ajudar a les persones a menjar millor i a estar més sanes. Li agrada autodefinir-se com a “educadora en hàbits saludables”, perquè creu fermament que la millor manera d’estar més sa és estar informat i l’eina més potent n’és la pedagogia; és per això dedica molt de temps a la divulgació de continguts per diferents vies comunicatives com ràdio, televisió i diferents vídeos, podcasts, articles i publicacions a xarxes socials. És una apassionada dels esports de muntanya i a la natura. És mare de 3 fills i una gran amant de la família.

Arxivat a: Formació

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.